Височайши гости, военен парад и заря за 71 години Димитровград - ВИДЕО

    На 2-ри септември 2018 година Димитровград навърши 71 години. За церемонията по честването на празника на площад България присъстваха кметът на  община Димитровград Иво Димов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предсердателят на ОбС Димитровград Гергана Кръстева, депутатите Виолета Желева, Делян Добрев и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, както и представители от чуждестранни делегации на побратимени градове - от Унгария, град Каззинбарцика, от Хърватска, град Кутина и кмета на Сръбския Димитровград и председателят на Асоциация АТРИУМ Елиза Джованети.
    По случай присъствието на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, на площада бе проведен зрелищен военен парад по издигане на Българския трибагреник под звуците на националния химн, изпят от младата и талантливата димитровградчанка Кристи Стефанова облечена в рокля с цветовете на трикольора. Всички официални гости изнесоха речи за да поздравят жителите на Димитровград по случай празника.

    Поздравителни адреси бяха изчетени и от Президента на Република България Румен Радев и Министър председателя Бойко Борисов. На сцената присъстваха и новите почетни граждани на Димитровград за 2018 година, културиста Добромир Делев и песионираният журналист Димитър Беремски.

    След отправените поздрави от специалните гости на официалната церемония по случай 71-вата годишнина на Димитровград, кметът връчи отличия на талантливите ученици на Димитровград за 2018-та година. Награди получиха състезателката на СК „Младост” Диана Сарафова - вицешампион от Световната купа по скокове на батут от Валядолит, Испания; Добромир Зафиров за високи постижения и принос в развитието на младежкото литературно творчество и популяризиране на Дните на поезията “Пеньо Пенев” 2018 г.; Моника Атанасова, златен медалист за компютърна рисунка от международен конкурс “Творчество без граница”; борецът Рухан Расим от СКБ “Димитровград”, който е шампион на България и бронзов медалист от Европейско първенство кадети до 17 г., Скопие, Македония; Стела Бинева - сребърен медалист от Международно математическо състезание “Математика без граници”и Жаклина Иванова – носител на почетното отличие “Национална диплома” на Министерството на образованието и науката за пълен отличен от държавните зрелостни изпити – по БЕЛ и математика.
    След приключване на официалната част бе даден старта на многоцветна заря, която изригна над града. Най-забавната част остана за края с концерт на Графа, който пощури публиката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фа
      фалшиво
      1 0
      08:08, 4 сеп 2018
      Млада и талантлива димитровградчанка наричате момичето, което виеше като койот толкова фалшиво химна, че беше абсолютен позор?! Нека си пее детски песнички и да не го хвърлят в дълбокото това девойче с песни, които не са му по силите

    Още новини

    Последни новини