Тържествена сесия на ОбС - чуждестранни делегати, местни парламентаристи и новите почетни граждани на Димитровград

    С двама нови почетни граждани се сдоби Димитровград вчера. Журналистът Димитър Беремски и културистът Добормир Делев бяха удостоени със званието на тържествена сесия на Общинския съвет.

    Сесията започна с поздравления от председателя на ОбС Гергана Кръстева и кмета Иво Димов, последвани от представители на сесийните групи и политическите сили в местния парламент - Кирчо Кирев (ГЕРБ), от Стефан Венков (“Да за Димитровград“) и от Димитър Петров (БСП). 

    На церемонията присъстваха общински съветници, кметове на малки населини места от Общината и чужденстранни гости - кметове, зам.-кметове и представители на администрациите от побратимени на Димитровград градове, като немски град Айзенхютенщадт, хърватския град  Кутина, сръбския Димитровград и от унгарския Казинцбарцика. В залата бяха и двамата номинирани димитровградчани с титлата Почетен гражданин на Димитровград - Добромир Делев и Димитър Беремски.

    Благодарност към съветниците и гражданското общество изказа градоначалникът. „Разбирам нетърпението за бързи резултати на един дълъг процес, на които всички се надяваме  – да оживим града с много млади хора и деца. Мисля, че началото му е вече факт. Заедно създадохме предпоставки да има работа, да има добро образование, разнообразен културен живот, чиста, приятна и спокойна среда за живеене. Сигурен съм, че критиците ще имат своите забележки, но също така знам че има още какво да направим за изпълнението на тези амбициозни цели, които продължаваме заедно да изпълняваме”, заяви Иво Димов.  

    На трибуната излязоха и представителите на чуждестранните делегации от Сърбия, Хърванска и Унгария. Представителя на побратимения на Димитровград унгарски град Канзибаццика г-н Петер Малнар изнесе първото си слово на англииски език в което разказа, че последното му посещение в България е било преди 30 години на брега на Черно море, което по онова време е било единственното достъпно за унгарците морско крайбрежие. Той е останал с много топли спомени за българския коняк, мастика, домати и гостоприемство.

    Позадрав към жителите на димитровград отправи и предсетелката на Асоциация АТРИУМ, г-жа Елиза Джованети: "Димитровград е пълноправен член на асоциацията "АТРИУМ", а по спецификата на неговото основаване и поппуляризиране той е манифест на архитектурата на режима. Виждам с огромно удоволетворение, че Димитровград е грижовен пазител на своето минало - близкото и далечното. неговете музеи са повече от съкровищници, те са лаборатории в които миналото продължава да говори за нашето съмосъзнание".

    Най-тържествената част от церомонията бе връчването на отличието Почетен гражданин на Димитровград на културиста Добромир Делев и песионирания журналист  Димитър Беремски. Отличията им бяха връчени лично от кмета Иво Димов и председателката на местния парламент Гергана Кръстева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини