Младежите от БЧК в Джебел отново в акция

В навечерието на новата учебна година доброволците на БМЧК от клуб ,, Да имаш голямо сърце не тежи” към ПГ,,Руска Пеева” град Джебел отново показват своята съпричастност и готовност да помагат на деца от социално уязвими семейства.

На 12.09.2018 година те сбъднаха поредната детска мечта в село Генерал Гешево. Айсун Али и нейната сестраГюлсевер Али имат своя собствена детска стая с красиви легла, удобни матраци, ракла, маса, килим и спални комплекти.За да се почувстват специални в първия учебен ден първокласничката Гюлсевер и петокласничката  Айсун получиха нови рокли, раници, лаптоп, енциклопедии, тетрадки, химикали и всичко, което е необходимо за успеха им в училище.Спортни екипи и обувки, дрехи и играчки допълват палитрата от подаръци, дарени с много любов от червенокръстци. Средствата за тази инициатива са събрани  от членовете на клуба от фондонабирателните им кампании с продажба на стайни цветя и билки, отгледани от тях.

Клубът на БМЧК и техния ръководител Ваня Енчева, зам. председател на ОбС на БЧК- Джебел, изказват най- искрена благодарност на всички, закупили растенията, както и на Лейла Мехмед, Галина Стефанова, Галина Николова и Шазие Ахмед, направилилични дарения в подкрепа на инициативата.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини