Димитровградските фирми с оборти в милиони левове

    Най-големият работодател, регистриран в Димитровград, по данни на Търговския регистър, е Неохим АД. Данните са официални и публични, декларирани от търговците.

    В торовия завод има назначени 1034 души за изминалата 2017 година. Неохим води и в класацията за най-голям обявен оборот на фирма регистрирана в Димитровград за 2017 година - над 238 милиона лева.

    В този материал са подредени работодателите според оборота си през 2017 година, като информацията е от Търговския регистър.

    Общо компаниите, регистрирани в Димитровград, с приходи над 1 милион лева са 123, а общият им оборот за 2017 година е над 888 милиона лева.

    Втората компания с многомилионен оборот е Евро ферт АД с над 97 милиона лева приходи, а назначените лица са 57 души. Сектора, в който е регистрирана е „Търговия на едро с химически вещества и продукти“

    Следваща по оборт в класацията е „Табако Трейд Димитровград“ ООД с оборот от над 35 милиона лева и назначени според справката 16 души. Фирмата работи в сектор „Търговия на едро с тютюневи изделия”.

    Четвъртата компания в класацията е ФИНЕС-2 ЕООД, с назначени 95 души и годишен оборот малко над 28,5 милиона лева. ФИНЕС-2 е регистрирана в сектор „Производство на месни продукти, без готови ястия“.

    Следващата компания в класацията - АЯКС-1 ЕООД е само с 15000 лева по-малко оборот от ФИНЕС-2 ЕООД, но с над два пъти повече рабоници - 191 души и с оборот от малко над 28,5 милиона лева. Дейността й е „отглеждане на свине“. Общо 3 са фирмите в класацията с оборот над 1 милион лева, включващи в наименованието си АЯКС, които  имат и общи собственници, но са с различна дейност  и общ оборот над 47,5 милиона лева с назначени общо 371 души.

    На 6-то мястo е ВУЛКАН ЦИМЕНТ АД с оборот над 26,6 милиона лева, в циментовия завод има наети 64 души.

    7-ма в класацията е фирма ЕВРОТЕКС ЕООД, която има оборот от близо 24 милиона лева и назначени 216 души. ЕВРОТЕКС е регистрирана в Димитровград, а според официалния си сайт се занимава с "внос и търговия на едро с дрехи втора употреба" и има складове в Пловдив, Варна и София, но не и в Димитровград.

    На 8-мо място по оборот е отново фирма, занимаваща се с производство на месни продукти, ЛОТОС ООД с оборот от 21,5 милиона лева и назначени 127 души.

    9-ти в класацията е ТЕЦ МАРИЦА 3 АД с годишен оборот от над 19 милиона лева и назначени 133 души.

    Десетата фирма с оборот над 1 милиона лева, регистрирана в Димитровград е АНИТА ЕООД с оборот над 18 милиона, дейноста на фирмата е "Търговия на едро със захар, захарни и шоколадови изделия" и назначени 72-ма души персонал.

    В класацията влизат и 9 фирми, които са обявили наети до 5 служителя и имат оборот над 1 милион лева. Водеща е НЕОФЕРТ ЕООД с оборот от почти 8 милиона лева и назначен 1 служител, а дейността й е „Търговско посредничество с горива, руди, метали и химични продукти“.

    Другата фирма с един назначен 1 служител е ГЕРИ ХИМ ЕООД, която е със сходна дейност - „Търговия на едро с химични вещества и продукти“ и годишен оборот от 4,6 милиона лева.

    Останалите фирми класирани по оборот в милиони левове са показани в таблица, към материала.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ле
      Лени
      2 0
      14:13, 3 окт 2018

      да разбирам ли, че бизнеса в града завърта поне милиард лева годишно?

    • 2
      Ми
      МИЛКА
      8 0
      18:24, 3 окт 2018

      С две думи, бизнеса в димитровград е тор, цигари, месо и вафли ?!?!? Страшна работа!

    Последни новини