Домът за възрастни хора на „Кенана“ пълен за празника

    Днешният първи октомври е ден, в който отдаваме почит към възрастните хора и техния принос в обществото. Обявен е за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.

    За празника днес домът в парк „Кенана“ се изпълни. Много гости посрещат домакините. По покана на директора на дома Пламен Кузманов, за да поздравят домуващите дойдоха колегите му от всички социални институции в града. Те донесоха и подаръци.

    Заедно с възрастните  бяха и част от възпитаниците на Дом “Марина“. За настроение свириха музикантите от оркестъра на с. Орлово, а всички с песен поздравиха изпълнителките от певческия състав „Войводовска китка“, в дома поздрав отправиха с танц и децата от „Южняче“ с ръководител Галина Щерева. Възрастните хора зарадваха с внимание и малките изпълнители от Детска градина 11 в Хасково.

    Сред най-колоритните изяви беше тази на актрисата Дора Чурова, която живее в дома от няколко години. Тя представи „Убийство“ на Чудомир с ръчно изработена от нея кукла.

    В момента в Дома за възрастни хора на „Кенана“ живеят 130 души. Скоро чакат там още 8 новодомци.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      2 0
      09:24, 2 окт 2018
      Персоналът в този Дом изключително сърдечно и отговорно работи.тези хора заслужават голямо уважение.
    Последни новини