Домът за възрастни хора на „Кенана“ пълен за празника

  Днешният първи октомври е ден, в който отдаваме почит към възрастните хора и техния принос в обществото. Обявен е за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.

  За празника днес домът в парк „Кенана“ се изпълни. Много гости посрещат домакините. По покана на директора на дома Пламен Кузманов, за да поздравят домуващите дойдоха колегите му от всички социални институции в града. Те донесоха и подаръци.

  Заедно с възрастните  бяха и част от възпитаниците на Дом “Марина“. За настроение свириха музикантите от оркестъра на с. Орлово, а всички с песен поздравиха изпълнителките от певческия състав „Войводовска китка“, в дома поздрав отправиха с танц и децата от „Южняче“ с ръководител Галина Щерева. Възрастните хора зарадваха с внимание и малките изпълнители от Детска градина 11 в Хасково.

  Сред най-колоритните изяви беше тази на актрисата Дора Чурова, която живее в дома от няколко години. Тя представи „Убийство“ на Чудомир с ръчно изработена от нея кукла.

  В момента в Дома за възрастни хора на „Кенана“ живеят 130 души. Скоро чакат там още 8 новодомци.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   2 0
   09:24, 2 окт 2018
   Персоналът в този Дом изключително сърдечно и отговорно работи.тези хора заслужават голямо уважение.
  Последни новини