Завардиха Момчилград за джигити на пътя, младок катастрофира в града

95 автомобила и 115 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград в интервала от 15 до 17 часа вчера. Целта на операцията е била ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия и наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения на ЗДвП са 18, съставени са 3 акта и 15 фиша.

Две са пътните произшествия вчера в областта, без пострадали. При разминаване на бул.“Христо Ботев“ в Кърджали автобус с 61-годишен водач ударил странично лек автомобил „Мазда“. 18-годишен с „Фолксваген“ предприел маневра да се включи в движението на ул.“Васил „Левски“ в Момчилград и блъснал правилно движещ се „Опел“, управляван от 19-годишен. Тестът за алкохол на шофьора, причинил произшествието, отчел 1,08 промила. Двете катастрофи са обработени от полицейски екипи. На виновните водачи са съставени актове по ЗдвП.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за управление на автомобил, който не е регистриран по надлежния ред. Деянието е било установено при проверка на „Опел“ в землището на село Сипей. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    ха
    0 0
    22:49, 3 окт 2018
    на тоя с промилите алкохол, само акт?!
Последни новини