Цвета Караянчева:Проблемите на общините са приоритет на законодателната власт

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се изказа пред ХIII среща на местните власти,организирана от НСОРБ.Ето какво написа тя по този повод на страницата си във Фейсбук:
Проблемите на общините са и ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция, заявих на 13-ата годишна среща на местните власти. Пред членовете на Националното сдружение на общините в Република България потвърдих желанието на Народното събрание да чуе гласа на общините, техните проблеми и виждането им за начина, по който трябва да променят заедно развитието на България.
Поодчертах, че между 44-ото Народно събрание и НСОРБ има активен диалог и успешно партньорство, базирано на подписаното точно преди една година Споразумение за сътрудничество. Аз мисля, че ние заедно успешно изпълняваме една от основните му цели – ефективно взаимодействие между законодателната и местната власт за приемане на качествено законодателство в полза на българските граждани.
Изпълнявайки Споразумението, ние работим за още по-активно включване на дневния ред на общините в законодателния процес, заявих още пред участниците и гостите на форума. В процеса на усъвършенстване на партньорството с местното самоуправление виждам основния потенциал за изграждане на доверие и за успешно икономическо развитие на страната ни.
Убедена съм, че ще продължим нашата взаимна подкрепа, за да дадем ясен сигнал на гражданите, че заедно ще постигнем основните си цели – да гарантираме тяхната сигурност, просперитет и благополучие. Призовах да се продължат усилията за създаването на условия за балансирано и устойчиво развитие, за подобряване на инфраструктурата, за развитие на селското стопанство, за опазването на околната среда, за привличане на нови инвестиции. Отбелязах, че всичко това трябва да бъде насочено към жителите на всяка една община.
Добавих още, че Народното събрание и местните власти трябва заедно да влагат усилия за развитието на българските общини, за създаване на повече възможности и условия за реализация на младите хора в България.
Цвета Караянчева,председател на Народното събрание

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини