„Кино за пътешественици” стартира "С кану по Амазонка"

    Фестивалът в Асеновград започва днес и ще продължи до 22 ноември. Чрез езика на киното присъстващите на прожекциите ще имат уникалния шанс да пътуват, да опознават нови кътчета от планетата ни и да се срещат с колоритни персонажи. Прожекциите ще бъдат всеки четвъртък от 18:30 ч. в зрителната зала на Стария съвет (ул. „Цар Иван Асен II” 38). Билетите ще са на цена от 4 лв.

    Филмът, предвиден за официалното откриване тази вечер е “С кану по Амазонка“. Оригиналното заглавие на британската документална лента е "Dug Out". Режисьори са Бенджамин Сад и Джеймс Тръндъл. Мечтата на двамата е била да плават по Амазонка така, както са го правели древните индианци – с кану. От ствола на огромно дърво в еквадорската джунгла и с помощта на туземец те си правят индианска лодка-еднодръвка. Приключението пред англичаните тепърва предстои - два месеца живот сред племе хуаорани, бананова вода и домашна чича, борба с лиани и маймуни и какво ли още не. Пътешествие по една река, което се превръща в пътуване във времето.

    Следващата прожекция ще е на 11 октомври. Тогава ще бъде прожектиран “Меден месец на път“ - филм за младоженци, които решават да подложат брака си на изпитание, като заминат на сватбено пътешествие - 31 000 км върху седалката на мотор.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини