Над 100 гайди и лазерно шоу за второто издание на фестивала "Чуйте Девин"

Изображение 1 от 2

    За втора поредна година фестивал "Чуйте Девин" ще събере над 3 000 изпълнители и зрители от цялата страна. Той ще се проведе на 12 и 13 октомври тази година в града на минералната вода.

    Зрелищно лазерно шоу ще освети изпълнението на над 100 гайдари на сцената на предстоящия арт фестивал. Кулминацията в програмата ще бъде общото им изпълнение, като този път ефектът от мощния звук на гайдите ще бъде допълнително подсилен от уникално лазерно шоу. Сбитието ще събере изпълнители и зрители от цялата страна за втора поредна година. 
    Във фестивалните дни на 12 и 13 октомври в Девин ще се изявят танцьори, певци и инструменталисти от цяла България, които освен своя талант, ще покажат богатството от песни, танци и уникални носии от всички фолклорни области на България, и ще се забавляват заедно. Майстори занаятчии, майстори на народни инструменти, производители на народни носии и всички, ще изложат свои изделия- образци на български традиции, обичаи и ценности.
    Очаква се специално за фестивала да се съберат и множество зрители, любители на фолклора, красивата природа и вкусните родопски специалитети. 
    Патрон на събитието е кметът на Девин Красимир Даскалов, а организатор на фестивала е Продуцентска къща, в партньорство с Община Девин.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини