Професионалната гимназия в Димитровград ще бъде ремонтирана, увери министърът на образованието

След проведени разговори между кмета на община Димитровград Иво Димов с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, Димитровград ще се сдобие с напълно нов 32-местен автобус за нуждите на учениците в общината.  

Наред с това кметът на Димитровград е получил уверението на министъра за стартиране на процедура за прехвърляне на пустеещата сграда на бившия Минен техникум в собственост на общината.
 
Припомняме, че Минният техникум е държавна собственост и от години сградата пустее след сливането на училището с химическия техникум и преобразуването му в професионална гимназия.  
 
Кметът е настоял пред министъра да бъде извършен ремонт и на сградата на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с мерки за енергийна ефективност. Гимназиалното училище остана единствено, което не е ремонтирано и модернизирано поради статута му на държавна сграда в разпореждане на министерство на образованието.
 
Многократно директорът на училището г-жа Румяна Монева е споделяла своето съжаление, че статутът на държавна сграда не позволява гъвкаво и ефективно управление пряко от общината, за да може и Професионалната гимназия да кандидатства по проекти за енергийна ефективност, така както в последните години община Димитровград обнови сградите общинските на детски градини и училища.

Разговорите са водени на Годишната среща на местните власти в к. к. Албена, където кметът на Димитровград и зам. -председател на НСОРБ бе и водещ на първият панел за инвестициите в общините.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини