Астра заби Шаран в стълб на кръстовище

    Лек автомобил Фолксваген Шаран и Опел Астра катастрофираха на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Хан Аспарух“ в Хасково. Впоследствие Шаранът се ударил в бетонен стълба, а шофьорът на Астрата офейкал.

    Водачът на Шарана Дончо Донев обясни, че се движил по надолнището на „Георги Бенковски“, но внезапно от дясната му страна изскочил Опелът, чийто водач духнал след сблъсъка между двете коли. Така колата на Донев се разбила в стълба.

    На място пристигнали полицаи, които му обяснили, че той е виновен за инцидента, тъй като кръстовището не е регулирано и важи правилото за дясностоящия. Тоест по думите на униформените предимство има Опелът, обясни Донев. Той обаче е категоричен, че е с предимство и показа знака, указващ, че движещите се по улица „Георги Бенковски“ са с предимство.

    Подробности за инцидента се очакват по-късно от полицията.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ви
      вип
      43 -2
      15:40, 4 окт 2018
      Те катаджии да си хвърлят дипломата как няма да има предимство шарана а този с астрата излиза от пресечка? Ако на тях им изкочи някой ще го пукнат от актове що не ги е пропуснал и ся човека да пии една уранова вода ли?
    • 2
      Ст
      странен
      3 -18
      16:15, 4 окт 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • 00
        001
        26 -4
        16:39, 4 окт 2018
        МАЙ ТИ СИ ПО-МАЛОУМЕН И ОТ ПОЛИЦАИТЕ!!!!!Знакът означава "пресичане на път без предимство" което означава че ти се движиш по пътя с предимство!!!!Иди си вземи телето и върни книжката си в КАТ!!!!!!!А полицаите да бъдат наказани ако съставят акт на човека!!!! Този акт задължително ще падне в съда!!!!
      • Ст
        странен
        2 -18
        17:10, 4 окт 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • 00
        001
        16 -5
        17:41, 4 окт 2018
        Странен трябва със закон да ти забранят да караш!!!!!
    • 3
      Ив
      иван
      17 -2
      16:49, 4 окт 2018
      А26 "Кръстовище с път без предимство" ... този знак ти дава достатъчно основания че се движиш по главен път и си с предимство , но проблема идва от това, че на другият път може да няма знак и човека да действа по правилото на дясно стоящият. Проблема е в липсата на маркировка и сигнализация по пътищатата ... катаджията трябва да изкара общината виновна, че няма знак.
    • 4
      00
      0000123
      30 -4
      17:07, 4 окт 2018
      Полицаите не могат да изкарат шарана виновен, защото ако избягаш от ПТП ставаш автоматично виновен и се счита че имаш алкохол. Астрата може да е тяхен човек и да пробват да набедят шарана.
    • 5
      11
      112+
      18 -2
      18:23, 4 окт 2018
      Напишете кой катажия е написал акта --да видим кой етози УМНИК !!
    • 6
      Ма
      МАНГО
      16 -1
      19:39, 4 окт 2018
      А26 "Кръстовище с път без предимство"

      Използва се за сигнализиране на кръстовище ИЗВЪН границите на населени места и селищни образувания, образувано от пресичане отдясно и отляво с път, по който движещите се ППС нямат предимство за преминаване през кръстовището.

      Според google maps на ул.Хан Аспарух знаци няма. НИКАКВИ.
      Г-н Донев, ако нямате пари за да съдите този, който е отговорен за сигнализацията, пишете тук - ще помогнем.

      П.П. Не, че като има знаци има много смисъл - мога да посоча место със знак Б2 "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство" където просто не се спира. И всичко това идва от манталитета - селския - все си мислят, че това е къра и нямат никакво, ама никакво значение знаците.
      • 00
        001
        4 0
        08:19, 5 окт 2018
        Аз също мога да посоча СТОП на който никой не спира!!!!Този до училище Климент Охридски на улица Асен Златаров!!!!!
      • Ив
        Иван
        4 0
        09:13, 5 окт 2018
        Катастрофи ще стават винаги ... и със знаци и без знаци. Въпроса е че общината и идея си няма къде има знаци и дали са правилно сложени, не говоря само за нашата община - в България има толкова много излишни знаци, грешни знаци, знаци сложени на неподходящи места, обрасли с дървета и храсти, а в същото време без навигация, карта и без да питаш си загубен ако трябва да ходиш на непознато място.
    • 7
      14
      14/88
      2 0
      08:36, 5 окт 2018
      Там наблизо има една петолъчка без знаци, но според местните ул. Хан Аспарух е с предимство, те повечето катастрофи стават на кръстовищата със знаци, светофари и явни правила за предимство.
    • 8
      По
      Полицай
      9 0
      09:06, 5 окт 2018
      Как няма да е виновен Шарана . Вие знаете ли чии син, или зет е бил в астрата. Не знаете , той винаги е невинен .
      Така са ни разпоредили .
    • 9
      Ан
      антимишок
      6 0
      09:13, 5 окт 2018
      пътен знак а26 се използва ИЗВЪН НАСЕЛЕНИ места!!!!така е според закона за движение по пътищата и е поредното доказателство за абсолютното малоумие и неграмотност на властите!!!!ако добре си спомням в комисията по регулиране на движението към общината влизат и представители на кат,и как на никой не му е направило впечатление че тоя знак(А 26) се използва неправилно,т.е кръстовището става нерегулирано(равнозначно) и астрата е с предимство(нарушител е шарана)!!!п.п в в града има още такива фрапиращи случай,но върха на простотията беше кръстовището между мадара и бенковски-там от бай тошово време и на двета улиши имаше знак за предимство,с допълнителни табели указващи че се отнася за ляв завой от руската към мадара,а после някой откраде допълнителните табели и се оказа че и двета улици са с предимство....а нали знаете кои йивеят в блока под детската градина на мадара?!
    • 10
      Ке
      Кенанския Маймун
      0 -1
      09:17, 5 окт 2018
      А Боци Маймуната роди журналист :))
      от оная си работа :))
    Последни новини