Медалисти по борба от Ксанти на обмяна на опит в клуб “Ангел войвода”

Изображение 1 от 5

    петима борци от състава на клуба в пограничния с България гръцки град Ксанти са в съвместна подготовка с хасковския тим “Ангел войвода”. Гостите направиха днес първата от двете планирани общи тренировки с домакините.

    „Често си разменяме гостувания с гръцки отбори-с Комотини, ходили сме в Ксанти. За първи път обаче ни гостува отборът на Ксанти. Добри момчета са, здрави и с опит. Някои от тях са медалисти на страната си, участват на балкански и европейски първенства. Обмяната на опит е важна, за да вървиш напред. Стават хубави съвместни тренировки и стимулът за децата е друг, когато има гости или ние сме на гости. Ефектът е огромен, има и приятелство между спортистите.“, каза за ползите от общата подготовка един от треньорите на хасковски клуб Петю Кирев.

    На тепиха тренировката води треньорът Стоян Чобанов.

    За първи път от 5-6 години насам тази година борците от “Ангел Войвода” ще имат възможност да покрият целия спортен календар, благодарение на осигурените средствата от местния бюджет за поддръжка на спорта.

    Първото състезание от наситената им програма на тепиха е още идната неделя в турнира „ Седемте ангели“ в Симеоновград. До края на месеца предстоят турнири в Плевен и Пловдив, отборът ще участва и в „Купа Самоков“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини