13 °C

Вандали отново посегнаха на детски площадки в Димитровград

Изображение 1 от 4
  Отново повредени детски и паркови съоръжения в резултат на вандалски прояви в Димитровград.
   
  Градинският шах, който се намира на площадка на ул.Христо Смирненски е отново повреден. През месец май той бе подменен с напълно нови фигури, заради смачкани и унищожени елементи от предишния.
   
  Голямата пейка също е обект на посегателства. Ежегодно върху нея се извършват разходи за частична подмяна на счупени летви на пейката. В състоянието, в което се намира в момента, на пейката е необходим ремонт, чрез който да се извърши цялостна подмяна на летвите на седалката и облегалката.
   
  Най-модерната и атрактивна детска площадка на бул."Г.С.Раковски", която се намира до бл.42 и е любимо място за игра на децата, също е обект на набези на вандалите.  Въжето за спускане на атракция "Тарзан" е скъсано, а носещата част липсва. Съоръжението е повредено поради неправилна и груба експлоатация.
   
  Очаква се средствата за ремонт на почупените съоръжения да надхвърли 5000лв.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ti
   Titi
   9 0
   10:12, 12 окт 2018

   Вандалски прояви има, има защото няма култура в младежите, намя култура защото няма възспитание, защото няма органи на реда които да респектират. Кога за последно сте видели полицай, които облечени с ониформи да вървят по алейте, тротоарите, парковете, да съблюдават кой как пресича, къде си хвърля боклука? Полицията е качена по патрулки и следи само автомобилния трафик (горе долу с този наличен състав), няма ги дори кварталните/районните които да си обикалят района. Така няма да се научим да спазваме правилата! В онези западно или северно европейски държави, които обикновенно са ни за пример хората спазват правилата не защото им идва от вътре, а защото знаят че нарушаването им ще бъде солено санкционирано!

  • 2
   Ми
   Мина
   2 0
   13:57, 12 окт 2018
   Общината да увеличи броя на общинската полиция, и да не се занимават само с пазара, но и да патрулират и да имат право да санкционират.Крайно време е заплатата на полицаите да зависи от санкционираните нарушители.То само с возене в патрулките не става.Но и униформените трябва да бъдат достатъчно защитени , защото след полунощ нямате представа какъв боклук се движи по улиците.
  • 3
   Въ
   Възмутен
   2 0
   12:17, 13 окт 2018
   Не са само площадките. Днес събота сутрин и центъра усъмна малко изрисуван, новия щадраван и една входна врата. С бял спрей. Кмета сега да разгледа камерките дето ги е насложил и да пусне кадрите тук,да видим кой са хубусниците.

  Хороскоп за 15.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  15.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  15.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  15.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  15.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  15.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  15.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  15.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  15.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  15.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  15.10.2019
  Последни новини