Петко Каневски финализира Националната седмица на четенето в ОУ "Алеко Константинов"

    Среща на шестокласници с носителя на Националната литературна награда на името на Пеньо Пенев и директор на ГБ „Пеньо Пенев“ – г-н Петко Каневски – финализира Националната седмица на четенето в ОУ „Алеко Константинов“.

    Тя се състоя в обновената библиотека на училището, където учениците имаха възможност да поговорят за литература, за творческия процес при създаването на художествения текст, да послушат поезия.

    В комфортната обстановка на този дом на книгата се осъществиха редица инициативи през изминалата седмица.

    Гост на IIд клас бе зам.-кметът на община Димитровград – г-н Яшо Минков, който прочете любими откъси от „Пипи Дългото чорапче“.

    Учениците от IV-те класове проведоха дискусия за нашите будители, посветена на 1 ноември – Ден на народните будители. Второкласниците воюваха за приза „Най-добър четец“, а третокласниците от ЦДО също показаха четивните си умения в състезание.

    Пети „А“ клас чете приказки на първолаците от „А“ клас. Учениците със СОП също посетиха училищната библиотека, за да разгледат и почетат от новополучените книги за деца.

    В Националната седмица на четенето се включиха всички класове.

    Четвъртокласници четоха приказки на децата в подготвителните групи в ДГ №1 и в ДГ „Слънце“, шестокласниците от група ДП по БЕЛ посетиха ГБ „П. Пенев“, където си избраха книги и четоха от тях. Дискусия на тема „Езикът, който ни събира и разделя“ проведоха петокласниците, а седмокласниците писаха есе на тази тема.

    На въпроса „Защо езикът ни събира и разделя?“ пък отговориха учениците от шести клас, както и се състезаваха по правопис. Свои проекти за любими книги и автори представиха седмокласниците.

    Участниците в клуб „Религия“ се включиха в седмицата на четенето, като се срещнаха с г-жа Светла Билярска – библиотекар в детския отдел на Градска библиотека. Тя им прочете и разясни някои от библейските притчи. Чрез изброените инициативи алековци показаха, че книгата и словото са все още ценност, че има надежда „Мишката да не изяде книжката“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини