МВР показа дома на Баневи (видео)

    Министерството на вътрешните работи публикува видео и снимки от дома на обвинените за присвояване и данъчни престъпления Николай и Евгения Баневи, задържани в петък сутринта във френския град Ница.

    Кадрите на МВР потвърждават казаното от зам.-главния прокурор Иван Гешев по-рано днес, че в имението на семейството имало множество злато и скъпоценности. По неговите думи вратите били толкова модерни, че се наложило от СДВР да викат отряд "Кобра" за отварянето им. Дори и на спецченгетата били нужни 4 часа, за да се справят със ситуацията.

    В имението са намерени оригиналните документи за офшорките, собственост на семейство. "Открити са още злато и диаманти. Парите от източените предприятия са отивали в офшорни зони", конкретизира Гешев.

    "На г-н и г-жа Баневи са повдигнати и обвинения за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 година", съобщи на брифинг в София наблюдаващият прокурор по делото Мария Дойчева. Тя добави, че общият размер на присвоеното от семeство Баневи имущество е над 1.5 млн. лева, а общият размер на щетата, нанесена на фиска, е над 500 000 лева.

    "Евгения и Николай Баневи не са се крили. Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България" - това се казва в позиция на семейството, разпространена до медиите, "във връзка с начина, по който е бил отразен арестът им".

    Двамата бяха задържани в петък по обвинения в източване на приватизирания завод "Полимери". 

    "Семейството не притежава "имение" в Ница. От есента е наета къща с цел трите по-малки деца да започнат да учат във Франция. Пита се защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват. След ареста на родителите им, децата - най-голямата на 13 години, а двамата близнаци на 9, остават безпризорни на летището почти без пари. Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата? Децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успяли да се върнат. Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията?", се пита още в позицията.

    От нея става ясно още, че възражения по обвиненията на Специализираната прокуратура ще бъдат внесени от адвокатите на семейството.

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ив
      Иван
      7 -1
      11:26, 29 окт 2018
      Двете коли 1200 евро ! Другите дрънкулки 100 000 лева , къщата 150 000 евро . Къде са стотиците милиони бе балъци ? Те си ги чакат някъде .
    • 2
      По
      Полимер
      7 0
      16:16, 29 окт 2018
      За техните деца се загрижили, а някой да е помислил за децата на тия, дето са съкратени от работа, дето са си разбили семействата, дето са се принудили да отидат на гурбет, дето...
    • 3
      Тр
      Труда на бащите ни
      8 0
      16:36, 29 окт 2018
      Ето го резултата от масовата приватизация.Нищо не създали,само разсипвали.
    • 4
      Жу
      Жужа
      1 -3
      12:09, 30 окт 2018
      Така е в България, всеки гледа чуждата паница, и пази боже някой да му потръгне, веднага ще го съсипят. Мързеливци как искате да имате каквото имат богатите като разчитате на заплатата си, лишавате се живеете мизерно и я кътате, няма как да стане без акъл и риск, а много малко сте тези способни да поемат някакъв риск. Затова не всеки е милионер. Така че промяната тръгва от самите вас, не са ви виновни хората че са по умни от вас. Спрете да плюете, а запретнете ръкави.
    Последни новини