Читалището в Черногорово чества 110години, откриват обновената детска градина в селото

На 1 ноември 2018г. с.Черногорово ще отбележи 110 години от създаването на читалище в селото.

От 10:00 часа на площада пред НЧ "Поука 1908" ще започнат празничните чествания по повод годишнината, а от 10.30ч. ще бъде открита напълно обновената сграда на детската градина в селото.

Детската градина е открита през 1986г. и до момента тя не е ремонтирана. Това е първият мащабен ремонт на сградата. Стойността на извършените ремонтни дейности е 155 000лв., като 150 000лв. са проект "Красива България" и 5000лв. по ПУДОС за съоръженията на двора. Децата в забавачката ще се радват на напълно нови люлка, въртележка, къщичка. Пространството е облагородено с нови пейки и кошчета, озеленяване, тротоари и плочки. 

Върху сградата на детската градина са извършени дейности за енергийна ефективност. Напълно сменена е дограмата и цялата сграда е санирана, извършен е ремонт на санитарните възли, подменени са ВиК и ел.инсталацията, изцяло подменена е и покривната конструкция. Малчуганите ще се радват и на нов вътрешен интериор с обзавеждане, легла и шкафчета. В момента в детското заведения се възпитават 40 деца, разделени в две групи - от 3-4 годишни и 5-6 годишни. 

На официалното откриване се очаква да присъстват Областният управител на Хасковска област Станислав Дечев, кмета на община Димитровград Иво Димов и председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева. 

 
 
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини