Тържества, музикален рецитал и благотворителен концерт за Деня на народните будители

По повод 1 ноември - Деня на народните будители всички читалища в община Димитровград ще отбележат празника.

Във село Върбица ще честват 90 годишен юбилей на читалището, тържествата за което ще започнат на 31.10.2018г. от 14ч. в залата на кметството. Събитията ще продължат на 1 ноември, когато от 13.00ч. пред читалището самодейците ще отбележат празника със концерт на фолклорни и танцови състави от общината.

В с.Злато поле от 15ч. в сградата на читалището ще се състои песенно-музикален рецитал с участието на децата от певческа група "Златополче", народният певец Тенчо Тенчев и групата за фолклор към читалището.

На 31 октомври в Спортна зала "Младост" ще състои благотворителен концерт организиран от група за народни хора "Тракия", с който ще бъде отбелязана и 10 годишнината от създаването на групата. Празничния юбилеен концерт ще събира средства в подкрепа на фондация "Искам бебе" за двойки с репродуктивни проблеми от Димитровград. В концерта ще вземат участие и танцов състав "Тракия", детски танцов състав "Тракия" и групата за народни хора "Ритъм" към НЧ "Хр.Ботев 1902". 

Поредицата от събития посветени на Деня на народните будители ще завърши с голям юбилеен концерт на народната певица Анка Делчева, която ще отбележи своят 60 годишен творчески път и 60 години на сцената. Анка Делчева е автор с богат репертоар от собствени песни. Певицата е създател на текста и музиката на 307 песни.   

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини