15 °C

Вандализъм в училищен двор в Димитровград

  Първи прояви на вандалско отношение към новите спортни съоръжения в двора на ОУ "Пенчо Славейков" са на лице. Новите седалки до спортните игрища са започнали да търпят щети, някои са надраскани с остър предмет, а други разцепени от вероятни удари с крак. През това лято една от стените на ущилището е била "изрисувана" и надупчена (стената е покрита с изолационен материал тип стериопор и мазилка, което я прави лесна за пробиване дори с крак или юмрук).

  Посегателствата върху обновения и открит преди около месец училищен двор на ОУ „Пенчо Славейков” се случват в тъмната част на денонощието. Вандалите вероятно са били под въздействие на алкохол и наркотици според охранител от училището.

  Дворовете на училищата в града в следобедните и вечерните часове се пълнят с младежи и родители, които спортуват и играят и се превръщат в място за отдих и забава. На сутринта се налага да бъдат почиствани от семки, хартии, кенчета от безалкохолни и алкохолни напитки и други боклуци от персонала училищата.

  Ние от BGvesti апелираме училищните дворове да останат достъпни за гражданите. Гражданите с добра съвест да се грижат за чистотата по време на обитанието им и да алармират училищните или полицеските власти, ако станат свидетели на посегателство върху съоръженията в тях.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ti
   Titi
   8 -1
   15:17, 7 ное 2018

   Много е жалко, когато нещо хубаво се руши от недобросъвестни индивиди! Много ще е жалко за нас като общество, ако училищата трябва да осигурят денонощна охрана (не че имат бюджет за това)

  • 2
   Ее
   ее
   6 -3
   16:47, 7 ное 2018
   И в детските градини е същото.
   Идете в София и се опитайте да влезете в двор на детска градина или добро училище.
   Няма родители, Няма полиция. Няма квартални. От колата е по -лесно.
  • 3
   На
   Наблюдател
   8 -1
   20:45, 7 ное 2018
   Има места по белия свят, където и парковете са оградени и се заключват през нощта, за да не може разна измет да пакости. Трябва да е осветено през нощта и камери да запечатват, макар че с качулка на главата камерата не ще помогне. Дворовете на училищата не са място за пиене и пушене, щом достъпът ще е свободен и се замърсява много, трябва и от общ.служба чистота да почиства, а не само жените от училището.
  • 4
   Ня
   Някой
   1 0
   18:55, 8 ное 2018
   Що тогава Кмета плаща и назначава пазачи....
  • 5
   Ми
   Мина
   4 -2
   19:07, 8 ное 2018
   Нямат работа нито родители,нито младежи в двора на училището , след като там няма учебни занятия . Нито е редно детски площадки с люлки,катерушки и други спортни съоръжения , вечер да бъдат окупирани от пийващи тийнейджъри , които си пробват силата и акъла върху пейките и люлките.За това трябва да следят и полиция, но и всеки от нас.

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
  19 окт 2019
  Последни новини