Хасковлия татуира благотворително за Борил, събра 850 лв

Изображение 1 от 3

    UТатуистът от Хасково Ивайло Иванов стана поредният посланик на доброто. 25-годишният мъж се включи в кампанията за набиране на средства за бебето Борил, на което предстоят тежки интервенции заради заболяването Хиршпрунг.

    Научил за кампанията #Да запазим усмивката на Борил от Haskovo.net, татуистът решава да помогне по свой начин, със своите умения и обявява благотворителен татус за 400 лева, като рисунката е по негов дизайн, наситена с много символика. Междувременно слага и кутия за събиране на дарения в студиото си. „Не се познавах лично с родителите на момченцето, но това няма никакво значение. Реших да се включа, просто защото е добре човек да помага, когато има възможност. Аз също съм баща от 8 месеца и само мога да си представя какво им е на родителите на Борил...Реших да съм съпричастен“, сподели Ивайло.

    Само няколко дни след като разпространява идеята,  откликва  и плаща сумата 37-годишният Радослав Костов.

    Тату сесията е насрочена за 3 ноември и започва в 10 часа с уточняване на подробностите - последните щрихи по дизайна, изборът на място върху тялото. Ивайло хваща машинката в 12 часа и в следващите седем часа не вдига глава от работата.

    Така около 19 часа Радослав Костов се сдобива с татус, който винаги ще му напомня, че е направил голямо добро за един малък герой. Дизайнът на татуировката е на Ивайло.“Той е свързан с моето виждане - че трябва да даваме повече свобода на децата си, да ги изслушваме и да им позволим те да ни научат... Затова и е бодливата тел в долната част - като символ на ограниченията, а цветчетата, които държи детето, са символ на чистота и добротата, които децата носят. Тъгата е разочарованието от неправдите, която съм пресъздал в изражението на жената“, разказва за идеята на татуса Ивайло.

    В студиото му са събрани общо 850 лева, които вече са предадени на бащата на малкия Борил Георги Янков.

    Така Ивайло и Радослав показват, че доброто е действително заразно, а начинът, по който можеш да го изразиш може да бъде и много арт.

    В помощ на Борил е отворена  и дарителска сметка, където всеки може да преведе желаната сума:

    УниКредит Булбанк

    Борил Георгиев Янков

    BIC: UNCRBGSF

    IBAN: BG48UNCR70001523398368

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ка
      Каун
      13 0
      16:17, 8 ное 2018
      Браво! Има все още добрихора! Дано малкия Борил оздравее напълно!
    Последни новини