НСО в насрещното: Говори мъжът, заснел видеото със спорната ситуация

Авторът на видеото, който засне конфликтът на пътя между НСО И КАТ, разказа подробно какво точно се е случило. Записът предизвика лавина от коментари в социалната мрежа. Богдан Асенов казва, че служител на Пътна полиция е спрял бронирана кола на НСО, тъй като се е движела в насрещното платно. Случката е станала на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“. В участъка, където е направен записът, движението е еднопосочно. След като се появиха коментари, че автомобилът обслужва съпругата на президента Десислава Радева, тя отрече да е била в нея по време на въпросното събитие и публикува позицията си във Facebook. Службата за охрана разпореди проверка по случая. 

„Колата на НСО се движеше с висока скорост. След като влезе в насрещното, спря. От задната врата слезе г-жа Радева и влезе в ателие за рокли. На клипа обаче се вижда, че колата е спряна в правилната посока, защото говорех по телефона с приятел и не можах да снимам отначалото. Преди да бъде обърнат автомобила дойде служител на КАТ. Започна спор между двете страни. Инициативата за скандала дойде от служителката на НСО”, разказа в ефира на „Здравей, България” авторът на видеоклипа Богдан Асенов. Свидетелят твърди, че съпругата на президента посещава магазинът доста често и това не е първото нарушение на автомобил на НСО. По неговите думите става ясно, че разправията се случва, докато г-жа Радева е в магазина.

„Прочетох много внимателно какво написа г-жа Радева в интернет пространството. Аз не симпатизирам на нито една партия. Аз съм човек от народа. Тя твърди, че не е била в колата. Естествено, че не беше вътре. Г-жа Радева слезе и отиде в магазина”, каза Асенов. Той допълни, че всъщност е тръгнал да снима, заради забележката, която прави служителят на КАТ на представителката от НСО.

„Дойдоха още полицаи. Скандалът продължи около 40 мин. Не съм снимал докрай, защото имах работа и си тръгнах. Това видях, това снимам. Не видях как г-жа Радева си тръгва и дали се е качила в тази кола”, каза още Богдан Асенов.

В Закона за движение по пътищата  е регламентирано, че коли със специален режим на движение имат право да нарушават правилата. Те трябва да го правят обаче безопасно, а специалният режим на движение се използва само при служебна необходимост.  От МВР не отговориха дали е съставен акт на колата направила нарушението. А от НСО изпратиха своята писмена позиция, в която заявяват, че на автомобила е извършена проверка и ако бъде установено нарушение, ще бъдат взети всички предвидени в закона мерки.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини