Меркел пропуска откриването на Г-20 заради неизправност на самолета ѝ

Самолетът, с който германският канцлер Ангела Меркел потегли за срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, се е  наложило снощи да кацне в Кьолн заради техническа неизправност, предават световните медии.
Заради инцидентът канцлерът ще пропусне откриването на срещата в Аржентина.
 
Самолетът „Конрад Аденауер“, използван от правителството за официални пътувания, излетял от Берлин, но над територията на Холандия направил обратен завой и кацнал в Кьолн. Меркел инемската  делегация пренощували в хотелв Бон, докъдето са откарани с автобус, заради невъзможността за бърза подмяна на самолета.
„Неизправността беше сериозна“, казва пред репортери Меркел
Според германски медии машината получила комплексен срив на бордовата комуникационна система. ВВС на Германия, които обслужват машината „Еърбъс“ А340-30, категорично изключват възможността за саботаж.
Заради станалото Ангела Меркел  отпътува за Мадрид със самолет на германските ВВС тази сутрин. Там с делегацията ще бъдат прехвърлени на редовен полет за Буенос Айрес.
Програмата на Меркел за днес включваше среща с руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп в кулоарите на срещата на Г-20, но заради забавянето ѝ може да се наложат корекции. Тя със сигурност ще пропусне традиционната „семейна снимка“ при откриването на форума.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини