Изложба по проект "Читалище на фокус" представят в димитровградското село Райново

Изложба по проект "Читалище на фокус" ще бъде презентирана в конферентната зала на читалище "Марица 2008" в с.Райново за времето от 10.12.2018 г. до 14.12.2018 г. Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира от народно читалище “ЗАРЯ - 1858” град  Хасково, в партньорство с областния управител на област Хасково, регионална библиотека „Христо Смирненски” град Хасково и Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие”.

В рамките на проект "Читалище на фокус" е реализирана документална изложба, която представя пред широк кръг хора малките селски и градски читалищни библиотеки.

Заснемането бе осъществено от екип млади фотографи с опит в създаване на художествена фотография, под ръководството на професионалист. Снимките се представят в пътуваща изложба - своеобразна поезия, отразяваща в кадър ценността и проблемите на съвременното читалище. Обективите на младите хора  разкриват палитра от емоции и фокусират общественото внимание върху толкова ценния и уникален феномен – българското читалище.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини