Кметът на заседание на НСОРБ, обсъждат актуални проблеми на общините

Днес, 11.12.2018г. кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва в заседание на Управителния съвет на Сдружението на общините, съобщават от общинската администрация.

В дневния ред на заседанието ще бъдат дискутирани становища на НСОРБ по проекта на Закона за личната помощ, проекта на Закона за изменение на Закона на вероизповеданията, промените в Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, докладчик по който ще бъде Иво Димов.

Сдружението на общините ще обсъжда и свое становище по ЗИД на ЗМСМА относно гарантиране на изпълнението на общинските бюджети в частта им за кметствата, както и актуалното състояние на процедурата по прехвърляне на общинските язовири. Резултатите от есенните заседания на Комитетите за наблюдение на програмите с европейско финансиране са друга важна точка на днешното заседание.

Актуални проблеми на общините и въпроси свързани със споразумение между НОИ и НСОРБ като администратор на лични данни, информация за дейността на работните групи за обсъждане на нов здравноосигурителен модел и рамка за подготовка на проект на НСОРБ за финансиране по програмата на Европейското икономическо пространство са част от темите, които кметовете на общини ще дискутират на днешното заседание.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини