Организаторът на "българския Live Aid" арестуван за присвояване на 750 хил. долара

Ако бъде признат за виновен, Ди Маджо може да бъде осъден на 20 години лишаване от свобода

Американският промоутър, бившия музикален директор на ООН и бивш барабанист Робин Ди Маджо е арестуван по подозрения, че е присвоил 750 хил. долара, предвидени за благотворителен концерт за бездомни деца в България, предаде АП, и вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения във финансова измама.

Според ищците, Ди Маджо е получил от тях 750 хил. долара, след като се съгласил да помогне на фондация "Мир за теб, мир за мен" да организира благотворителен концерт в България. Парите, които трябвало да отидат за хонорари на музикантите, Ди Маджо използвал за лични нужди и за нова къща на бившата си съпруга.

През 2016г. благотворителният концерт, организиран от Ди Маджо, беше обявен за "българският Live Aid", а сред артистите в програмата стояха имена като Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк и Джони Деп. Тогава страницата на събитието беше залята от шеговити коментари и предложения за необичайни гости.

На 6 юли, 2016г. Ди Маджо гостува в ефира на bTV, където заяви, че концерт ще има, но българите са твърде големи песимисти, за да повярват. "Живейте с негативизъм, много ще ви помогне", беше неговият отговор на шеговитите коментари във "Фейсбук". 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини