Парични награди и торти раздаде Общината на победителите в конкурса за коледна украса "Магията на Коледа"

Изображение 1 от 5

    Кметът на Община Димитровград Иво Димов награди победителите в конкурса за коледна украса "Магията на Коледа". Конкурсът се провежда за седма година и в него взеха участие детски градини, училищата и социални заведения.

    Наградите се раздадоха на специална церемония в заседателната зала на Кметството, комисия определи най-добрите творби и съобщи имената на наградените. От комисията подчертаха, че всички украси са били нови с оригинални идеи и с използване на интересни материали. Освен за оригиналност и атрактивност украсите са били оценявани и за цялостното си послание за празника Рождество Христово и Коледа.

    Победителят, който грабна голямата награда от 300 лв. бе детска градина „Пролет". На второ място и награда от 250 лв. бе детска градина „Осми март”, а на трето място и награда от 150 лв. бе детска градина „Лилия”.

    Две поощрителни награди по 50 лв. получиха още детска градина „Радост” и градината в с. Горски извор.

    При училищата победител в конкурса стана ОУ „Димитър Матевски” в град Меричлери с награда от 300 лв. На второ място с награда от 250 лв. бе ОУ „Пейо Яворов”, а третата награда от 150 лв. отиде в ОУ „Пенчо Славейков”. Специален поздрав към всички победители в конкурса отправиха и малките славейковци.

    С поощрителна награда бяха отличени основните училища „Ал. Константинов”, „Васил Левски” и ОбУ „Св.св. Кирил и Методий”.

    За центрове, представящи социални услуги поощрения получиха Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за настаняване на деца и младежи „Дъга“ и Центъра за настаняване на деца и младежи без увреждания.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини