За димитровградчани е по-важно здравето, отколкото да имат повече пари в годината на прасето

Изображение 1 от 2

    Близо два пъти повече димитровградчани са гласували, че искат повече здраве, отколкото по-високи доходи от новата 2019 година, показва проведена анкета на сайта Dimitrovgrad.BGvesti.NET, в която читателите сами  можеха да направят своите пожелания към идващата нова 2019-та година.

    Най-желаните късмети за новата година от гласувалите в анкетата са "здраве" - 70 гласа, "късмет" - 48 гласа и "мир и любов" с 43 гласа. Четвъртото желание по брой гласове в анкетата е "по-високи доходи" с 42 гласа, последвано от желанието "семейството да бъде заедно" през новата 2019 година. За това хората да са по-добри са гласували 35 души,  да се сблъскват с по-малко житейски трудности са си пожелали 25 души, нови приятели искат 20 от гласувалите, последвани са от желания в низходящ ред за:

     - Бебе / внуче

    - По-добра държавна/общинска администрация

    - Нов кмет

    - Нова политическа система

    - Нова кола

    - Ново жилище

    - Нова по-добра работа

    - Сватба

    - Предсрочни парламентарни избори

    - Сегашния кмет

    Допитването няма представителен характер, само дава представа за нагласите в обществото.

    Според китайския календар 2019-та година е годината на "Прасето" - (земния глиган). Това е последният знак в 12-годишния китайски зодиакален цикъл. В Китай свързват Прасето с честността, добротата и късмета.

    Предстоящата година ще бъде време да се наслаждаваме на живота, на общуването с приятели. Най-добрият талисман за нея е златна или позлатена фигурка на прасе.

    2019 г. ще премине под знака на земното прасе, което символизира богатството и късмета във всички сфери на живота, но особено в печеленето на пари и инвестициите.

    Именно това китайско поверие е причината едни от най-старите запазени детски касички в Европа да са с формата на прасенце. Очаквано на този фон водещ благороден метал за годината ще бъде златото.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини