Не може да се закупят електронни винетки онлайн, жалват се читатели

    От 01.01.2019 г. в България се продават само елекронни винетки, които трябва да се закупят през системата на БГТОЛ. Читатели ни сигнализираха, че не могат да закупят от новите електронни винетки, защото през сайта www.bgtoll.bg, след попълване на информацията за автомобила и стигане до момента, в който трябва да потвърдите и платите закупуването, системата зацикля и след минута изписва грешка -

    Proxy Error

    The proxy server received an invalid response from an upstream server.
    The proxy server could not handle the request GET /tecsweb/tecswebmvc.do.

    Reason: Error reading from remote server

    Освен през сайта, може да изтеглите и мобилно приложение за вашия телефон както за iOS така и за Android телефоните, но резултатът и от там е същия, стигате до грешка след попълване на формата, преди да можете да платите.

    Според сайта на АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА", електронни винетки могат да бъдат закупени по няколко удобни за ползвателите на републиканската пътна мрежа начина:

    • От интернет на адрес www.bgtoll.bg
    • Чрез мобилно приложение
    • Чрез терминали за самотаскуване в търговски обекти - не успяхме да намерим информация, къде са разположени 500 терминала за самотаксуване.
    • На каса в пунктовете за продажба и в областните пътни управления на Агенция "Пътна инфраструктура" - Димитровградчани трябва да отидат до окръжния град за да закупят винетен стикер от касата на агенцията, където от днес има опашки и се чака по 2 часа - Хасковлии: Чакахме 2 часа в Пътното за винетки, онлайн не става

    По информация от сайта petel.bg, по-рано през деня кандидат-купувачите са стигали до плащане, но след попълване на формата за плащане при потвърждение на заявката, потребителите са изправени пред грешка №500 - Вътрешна грешка на сървъра. Тя е характерна при случаи, когато самата система е отказала да работи, но е много генерализирана - може да отговаря за набор от различни неща, които не са успели да се заредят към крайния потребител и обикновено причината за изписването на това съобщение в уеб браузъра ви е грешка от страна на сайта.

    В материала, като снимки качаваме нашите опити за закупуване на електронна винетка, които също стигнаха до грешка и невъзможност за закупуване. Изпартихме имейл до сайта с описание на грешката, но не сме получили отговор от тях. Опитахме да се свържем и по телефона на обявения национален номер 0700 10 876, но отново не успяхме да осъществим връзка, а след втория опит, телефонната централа ни отговаря, че сме превишили максималния брой обаждания към тях.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Он
      Оня
      3 0
      09:30, 3 яну 2019
      Типично по български?? Пълното безхаберие е отново в пълна сила!?! А, дали ще има наказани за това??? Лично аз се съмнявам!!!
      • Ти
        Тити
        2 0
        10:51, 3 яну 2019

        Няма да има наказани, та те не си признават, че има проблем! Най-много да се наложи да налеят няколко стотин хиляди евра за да подобрят системата

    Последни новини