Хасковският карикатурист GISSEN представя България на биеналето в Иран

Карикатуристът от Хасково Живко Тенев – GISSEN е един от шестимата българи, които представят страната ни в Международно биенале на карикатурата в Иран. Темата на Четвъртото издание на арт форума е книгата.

В Техеран участват над 700 автори от 60 държави. Най-многобройни са авторите от страната домакин, следвани от Индонезия и Китай. По регламент всеки от карикатуристите изпраща до 5 свои работи.

Част от участниците са отпаднали на предварителния кръг, международно жури определя селекцията в следващия етап и финалистите, които ще станат ясни в края на януари. Освен голямата награда, ще бъдат присъдени сребърен и бронзов приз, както и три поощрителни. Финалистите ще си разделят и наградния фонд от близо 6 хил. евро. Участниците ще получат и каталози с всички селектирани творби. Биеналето ще бъде закрито с изложба на отличените автори,която ще е през април.

За GISSEN това е първото участие Биеналето в Техеран. Той е носител на международни награди за карикатурите си от биеналета в Италия, Сирия и Китай.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ил
    Илиян
    0 0
    16:24, 8 яну 2019
    Еваларка Жека ,,, Поздравления и УСПЕХ !
Последни новини