Джеф Безос: Гордейте се с избора си, а не с таланта (видео)

Джеф Безос, най-богатият човек в света, основател и главен изпълнителен директор на гиганта в онлайн търговията Amazon, е баща на четири деца. Милиардерът им дава съвет, който би дал на всеки млад човек: да се гордеят с избора си, а не с талантите си.

Може да изпитвате щастие, ако сте красиви или добри в математиката, но вродените ви черти не трябва да повишават усещането за собствената ви стойност, казва Безос по време на гала-концерт в Ню Йорк за глобалната нестопанска организация FIRST, цитиран от CNBC.

Вашата работа обаче е нещо, с което можете да се гордеете, обръща се Безос към децата. „Това е избор”, казва той. По неговите думи, когато правите нещо добре, това ще доведе до успех. Като влагате себе си, можете да извлечете максимума от талантите си и наистина да се разграничите.

„Когато имаш подарък и след това работиш усилено, наистина ще използваш този подарък”, посочва Безос.

Той призовава децата си и всички, които започват кариера, да преследват своите страсти, защото това ще улесни успеха им. Изборът всъщност е да се работи усилено, а страстта улеснява този избор.

Ако правиш нещо, което обичаш, денят ще е много забавен, казва Джеф Безос, като подчертава колко е важно е да се работи с хора с подобно мислене.

Дори да промените мнението си за страстта, това също е добре, допълва Безос. Той признава, че е сгрешил за първата си страст.

„Мислех, че искам да бъда учен, когато отидох в Принстън”, казва Безос. „Мислех, че искам да бъда физик и на половината от пътя разбрах, че не съм достатъчно умен, за да съм физик”.

Но тези промени само му помагат да се доближи до страстта си. „Трябва да разберете какво обичате. И това ще ви донесе голяма радост”, заключава Джеф Безос.

Колкото и невероятно да звучи, една от първите покупки от Amazon била от България. Това е много забавна история, с която някой българин сега трябва да се гордее. Тогава, в далечната 1995 година, той се доверил на никому нeизвестния онлайн търговец на книги (но не и на митничарите), както раказва Безос във видеото.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини