13 °C

Разрушаващ се блок в рушащ се димитровградски квартал застрашава живота на деца и вандали

  Полуразрушена сграда застрашава живота и здравето на граждани, сигнализираха читатели. Двуетажният блок се намира в кв. Вулкан и по думите на живущи в района, е собственост на Община Димитровград.

  Договор за безвъзмездно дарение на 90 апартамента, собственост на "Вулкан Цимент", е бил подписан в края на март месец 2011 година. С този договор италианската компания "Италчименти груп", която е собственик на "Вулкан Цимент", дарява 18 ведомствени жилищни сгради, които са били вписани в активите на дружеството, на Община Димитровград. Тогава пред медиите главният изпълнителен директор на "Италчементи груп" - Набил Франсис е коментирал, че прехвърлянето на собствеността в ръцете на Общината е в съответствие със социалната политика на оглавяваната от него компания. Франсис изразява увереност, че с този си ход той и колегите му ще подкрепят усилията на Общината за подпомагане на най-уязвимите прослойки от местното население.

  Сградата е започнала да се руши през миналата година, коментират живущи от района, като една от главните причини е набезите на хора от малцинстевените групи, които са започнали да я разфасоват, като са смъквали от нея греди, тухли, врати, керемиди и всичко което им е представлявало интерес. Погромите са започнали дори по времето, когато вътре е имало обитатели, които не са успели да се съпротивляват на множеството вандали, които се къртили и прибирирали всичко. В последствие сградата е пред срутване.

  Живущи в района се опасяват, че някой скоро ще пострада, защото все още се отмъкват тухли, кабели и арматури. Често и деца се заиграват в разпадналата се постройка и това, че все още никой не е сталал жертва, е въпрос на късмет. Според местните, блокът трябва да бъде изравнен със земята, за да не се случи инцидент.

  В квартала има и други занемарени постройки, от които се къртят дюшеметат и крадат врати и прозорци, и дори живущите в района не знаят как да предотвратят тези набези. Многократно са били сигнализирани и органите на реда, които дори да арестуват някой, той на следващия ден продължава със зулумите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ма
   ******
   21 0
   15:17, 16 яну 2019
   "и дори живущите в района не знаят как да предотвратят тези набези" - те ли не знаят? Просто да спрат да рушат и няма да им падне на главите. На циганите все някой друг им е виновен и длъжен.
  • 2
   Ти
   Тити
   18 0
   15:29, 16 яну 2019

   На циганите не другите, а всички са им виновни и всички са длъжни да ги обгрижват и финансират

  • 3
   На
   Наблюдател
   9 0
   17:09, 16 яну 2019
   Война да беше, нямаше да е такава поразия! А общината действително да вземе мерки, защото, ако стане беля, ще ревнат срещу нея!
  • 4
   Хи
   хитлер
   11 0
   18:49, 16 яну 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
   Su
   Supporter
   4 0
   22:24, 16 яну 2019
   За хъхрещите орки Нали фюрере!
  • 6
   Ву
   Вулкан
   1 0
   18:46, 18 яну 2019
   Квартала трябва да бъде изравнен със земята. Освен престъпност тук нищо хубаво не се е родило. За съжаление това е бил едни от най-хубавите квартали в ранните години на Димитровград.

  Хороскоп за 15.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  15.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  15.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  15.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  15.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  15.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  15.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  15.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  15.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  15.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  15.10.2019

  Случаен виц

  Последни новини