-3 °C

Разрушаващ се блок в рушащ се димитровградски квартал застрашава живота на деца и вандали

  Полуразрушена сграда застрашава живота и здравето на граждани, сигнализираха читатели. Двуетажният блок се намира в кв. Вулкан и по думите на живущи в района, е собственост на Община Димитровград.

  Договор за безвъзмездно дарение на 90 апартамента, собственост на "Вулкан Цимент", е бил подписан в края на март месец 2011 година. С този договор италианската компания "Италчименти груп", която е собственик на "Вулкан Цимент", дарява 18 ведомствени жилищни сгради, които са били вписани в активите на дружеството, на Община Димитровград. Тогава пред медиите главният изпълнителен директор на "Италчементи груп" - Набил Франсис е коментирал, че прехвърлянето на собствеността в ръцете на Общината е в съответствие със социалната политика на оглавяваната от него компания. Франсис изразява увереност, че с този си ход той и колегите му ще подкрепят усилията на Общината за подпомагане на най-уязвимите прослойки от местното население.

  Сградата е започнала да се руши през миналата година, коментират живущи от района, като една от главните причини е набезите на хора от малцинстевените групи, които са започнали да я разфасоват, като са смъквали от нея греди, тухли, врати, керемиди и всичко което им е представлявало интерес. Погромите са започнали дори по времето, когато вътре е имало обитатели, които не са успели да се съпротивляват на множеството вандали, които се къртили и прибирирали всичко. В последствие сградата е пред срутване.

  Живущи в района се опасяват, че някой скоро ще пострада, защото все още се отмъкват тухли, кабели и арматури. Често и деца се заиграват в разпадналата се постройка и това, че все още никой не е сталал жертва, е въпрос на късмет. Според местните, блокът трябва да бъде изравнен със земята, за да не се случи инцидент.

  В квартала има и други занемарени постройки, от които се къртят дюшеметат и крадат врати и прозорци, и дори живущите в района не знаят как да предотвратят тези набези. Многократно са били сигнализирани и органите на реда, които дори да арестуват някой, той на следващия ден продължава със зулумите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ма
   ******
   21 0
   15:17, 16 яну 2019
   "и дори живущите в района не знаят как да предотвратят тези набези" - те ли не знаят? Просто да спрат да рушат и няма да им падне на главите. На циганите все някой друг им е виновен и длъжен.
  • 2
   Ти
   Тити
   18 0
   15:29, 16 яну 2019

   На циганите не другите, а всички са им виновни и всички са длъжни да ги обгрижват и финансират

  • 3
   На
   Наблюдател
   9 0
   17:09, 16 яну 2019
   Война да беше, нямаше да е такава поразия! А общината действително да вземе мерки, защото, ако стане беля, ще ревнат срещу нея!
  • 4
   Хи
   хитлер
   11 0
   18:49, 16 яну 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
   Su
   Supporter
   4 0
   22:24, 16 яну 2019
   За хъхрещите орки Нали фюрере!
  • 6
   Ву
   Вулкан
   1 0
   18:46, 18 яну 2019
   Квартала трябва да бъде изравнен със земята. Освен престъпност тук нищо хубаво не се е родило. За съжаление това е бил едни от най-хубавите квартали в ранните години на Димитровград.

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини