24 °C

Разрушаващ се блок в рушащ се димитровградски квартал застрашава живота на деца и вандали

  Полуразрушена сграда застрашава живота и здравето на граждани, сигнализираха читатели. Двуетажният блок се намира в кв. Вулкан и по думите на живущи в района, е собственост на Община Димитровград.

  Договор за безвъзмездно дарение на 90 апартамента, собственост на "Вулкан Цимент", е бил подписан в края на март месец 2011 година. С този договор италианската компания "Италчименти груп", която е собственик на "Вулкан Цимент", дарява 18 ведомствени жилищни сгради, които са били вписани в активите на дружеството, на Община Димитровград. Тогава пред медиите главният изпълнителен директор на "Италчементи груп" - Набил Франсис е коментирал, че прехвърлянето на собствеността в ръцете на Общината е в съответствие със социалната политика на оглавяваната от него компания. Франсис изразява увереност, че с този си ход той и колегите му ще подкрепят усилията на Общината за подпомагане на най-уязвимите прослойки от местното население.

  Сградата е започнала да се руши през миналата година, коментират живущи от района, като една от главните причини е набезите на хора от малцинстевените групи, които са започнали да я разфасоват, като са смъквали от нея греди, тухли, врати, керемиди и всичко което им е представлявало интерес. Погромите са започнали дори по времето, когато вътре е имало обитатели, които не са успели да се съпротивляват на множеството вандали, които се къртили и прибирирали всичко. В последствие сградата е пред срутване.

  Живущи в района се опасяват, че някой скоро ще пострада, защото все още се отмъкват тухли, кабели и арматури. Често и деца се заиграват в разпадналата се постройка и това, че все още никой не е сталал жертва, е въпрос на късмет. Според местните, блокът трябва да бъде изравнен със земята, за да не се случи инцидент.

  В квартала има и други занемарени постройки, от които се къртят дюшеметат и крадат врати и прозорци, и дори живущите в района не знаят как да предотвратят тези набези. Многократно са били сигнализирани и органите на реда, които дори да арестуват някой, той на следващия ден продължава със зулумите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ма
   ******
   21 0
   15:17, 16 яну 2019
   "и дори живущите в района не знаят как да предотвратят тези набези" - те ли не знаят? Просто да спрат да рушат и няма да им падне на главите. На циганите все някой друг им е виновен и длъжен.
  • 2
   Ти
   Тити
   18 0
   15:29, 16 яну 2019

   На циганите не другите, а всички са им виновни и всички са длъжни да ги обгрижват и финансират

  • 3
   На
   Наблюдател
   9 0
   17:09, 16 яну 2019
   Война да беше, нямаше да е такава поразия! А общината действително да вземе мерки, защото, ако стане беля, ще ревнат срещу нея!
  • 4
   Хи
   хитлер
   11 0
   18:49, 16 яну 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
   Su
   Supporter
   4 0
   22:24, 16 яну 2019
   За хъхрещите орки Нали фюрере!
  • 6
   Ву
   Вулкан
   1 0
   18:46, 18 яну 2019
   Квартала трябва да бъде изравнен със земята. Освен престъпност тук нищо хубаво не се е родило. За съжаление това е бил едни от най-хубавите квартали в ранните години на Димитровград.
  Последни новини