7 °C

"Модерното и опасното днес" дискутират на Национална младежка среща тийнейджъри в Димитровград

От 22 до 24 февруари 2019г. в зала „Гроссето“ на Община Димитровград ще се проведе Национална младежка среща, която се осъществява по програма "Димитровград на младите“, информират от ОП "Детски и младежки център".

Проектът се нарича ,,Модерното и опасното днес“ и представлява организиране и провеждане на Национална младежка среща. Той е насочен изцяло към групата на тийнейджърите, а общата стойност на проекта е 1650лв.В него ще вземат участие около 30 младежи, 15 младежки работници от цялата страна, както и около 28 членове на местния Общински ученически парламент в Димитровград. Участниците ще са представители на младежки парламенти, младежи съвети и други различни младежки организации от цяла България.

Те ще се информират по теми от съвремието, които ги вълнуват и са част от тяхното ежедневие, като им бъдат изнесени лекции от поканени специалисти и след това всички участници заедно ще дискутират актуалните „модерни и опасни“ тенденции в днешно време.

Основната цел на проекта е да подпомогне младежката информираност и да постави основни познания у тийнейджърите и младите хора по актуални за тях теми.
Темите, които ще бъдат промотирани на младежкия форум, са предложени от общински ученически парламент и са следните:

"Що е дизайнерска дрога?"
"Вредното влияние на алкохола върху организма на тийнейджъра"
"Как безопасно да бъдат използвани Интернет и социалните мрежи?"
"Вредата от ранната намеса на пластичния хирург"
"Важно ли е да имаш татус днес?"
"Фитнесът и хранителните добавки"


Всеки от участниците ще има възможност да задава своите въпроси към професионалисти по темите, да изрази мнението си по всяка тема и да защити своята позиция или теза в ролеви игри и дебати. Основни организатори на Националната младежката среща ще бъдат членовете на Общински ученически парламент Димитровград.

Като резултат от проекта се очаква да се подобри комуникацията между младежи от цяла България, както и да се подобри информираността сред младите в невероятната атмосфера на "Градът приятел на детето" - Димитровград. С осъществяването на дейностите ще се популяризира нашият красив град сред подрастващите от цялата страна, както и известни и доказани личности от него, които ще влязат в ролята на лектори в проекта.
Ръководител на проекта  e Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, координатор на проекта  - Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“ в ОП „ДМЦ“, организатори са Общински ученически парламент – Димитровград, Мерилин-Георгия Фералиева- основен организатор, Симона Андонова-PR на младежкия форум, Диляра Мурадова – арт оформление, Недялко Георгиев – отговорник логистика, Людмил Георгиев – отговорник логистика, технически сътрудник - Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“ в ОП „ДМЦ“.
Доброволци към проекта са съученици на членовете на ОУП и деца от другите школи в ОП „ДМЦ“ – те ще помагат за логистиката, настаняването и съпровождане на младежите-гости до залите и местата за дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини