-1 °C

"Модерното и опасното днес" дискутират на Национална младежка среща тийнейджъри в Димитровград

От 22 до 24 февруари 2019г. в зала „Гроссето“ на Община Димитровград ще се проведе Национална младежка среща, която се осъществява по програма "Димитровград на младите“, информират от ОП "Детски и младежки център".

Проектът се нарича ,,Модерното и опасното днес“ и представлява организиране и провеждане на Национална младежка среща. Той е насочен изцяло към групата на тийнейджърите, а общата стойност на проекта е 1650лв.В него ще вземат участие около 30 младежи, 15 младежки работници от цялата страна, както и около 28 членове на местния Общински ученически парламент в Димитровград. Участниците ще са представители на младежки парламенти, младежи съвети и други различни младежки организации от цяла България.

Те ще се информират по теми от съвремието, които ги вълнуват и са част от тяхното ежедневие, като им бъдат изнесени лекции от поканени специалисти и след това всички участници заедно ще дискутират актуалните „модерни и опасни“ тенденции в днешно време.

Основната цел на проекта е да подпомогне младежката информираност и да постави основни познания у тийнейджърите и младите хора по актуални за тях теми.
Темите, които ще бъдат промотирани на младежкия форум, са предложени от общински ученически парламент и са следните:

"Що е дизайнерска дрога?"
"Вредното влияние на алкохола върху организма на тийнейджъра"
"Как безопасно да бъдат използвани Интернет и социалните мрежи?"
"Вредата от ранната намеса на пластичния хирург"
"Важно ли е да имаш татус днес?"
"Фитнесът и хранителните добавки"


Всеки от участниците ще има възможност да задава своите въпроси към професионалисти по темите, да изрази мнението си по всяка тема и да защити своята позиция или теза в ролеви игри и дебати. Основни организатори на Националната младежката среща ще бъдат членовете на Общински ученически парламент Димитровград.

Като резултат от проекта се очаква да се подобри комуникацията между младежи от цяла България, както и да се подобри информираността сред младите в невероятната атмосфера на "Градът приятел на детето" - Димитровград. С осъществяването на дейностите ще се популяризира нашият красив град сред подрастващите от цялата страна, както и известни и доказани личности от него, които ще влязат в ролята на лектори в проекта.
Ръководител на проекта  e Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, координатор на проекта  - Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“ в ОП „ДМЦ“, организатори са Общински ученически парламент – Димитровград, Мерилин-Георгия Фералиева- основен организатор, Симона Андонова-PR на младежкия форум, Диляра Мурадова – арт оформление, Недялко Георгиев – отговорник логистика, Людмил Георгиев – отговорник логистика, технически сътрудник - Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“ в ОП „ДМЦ“.
Доброволци към проекта са съученици на членовете на ОУП и деца от другите школи в ОП „ДМЦ“ – те ще помагат за логистиката, настаняването и съпровождане на младежите-гости до залите и местата за дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се чувствате добре, ако не се отдадете на желанието си да бездействате, а поемете инициатива и станете полезни с умения, опит и рутина. Довършителната работа по дома трябва да се свърши и това ще постигнете с леко, в случай, че я започнете днес. Беритбата на плодовете отложете за по-късно.
07 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Успявате напълно да осъществите намеренията си. Случващото се около вас ще се подрежда по начин, какъвто на вас е удобен, и това ще ви дава възможност с лекота да се справяте със задачите си. Много от вас ще пътуват. Родителите ви очакват повече участие във фамилните дела. Точно сега не ги разочаровайте.
07 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Несгодите около вас ви правят нервни и раздразнителни. Помислете в какво грешите и се постарайте да се поправите. Така животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви. Гостуване на приятел ще ви зарадва и помогне да се отпуснете. Други ще посветят времето си в усвояване на нови знания.
07 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Овладяното ви поведение и разумните изводи, които правите ще се окажат вашия печеливш ход. На моменти може да се почувствате отегчени, но крайната цел ще ви държи в добра кондиция. Интересът ви към развлеченията ще ви направи активни в организирането на подходящо мероприятие. Много хора около вас ще се включат в него.
07 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Късметът ви днес е добър и ви позволява доста смели действия. Не трябва да се притеснявате от последствията (те естествено ще са чудесни за вас). Все пак това не значи, че непременно трябва да забравите за чувството си на мярка и да кажете неща, за които да съжалявате. В личен план сте объркани, но научавате добри новини, които ще ви обнадеждят.
07 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Днес е добър ден за разрешаване на проблемите. Напрежението около вас ще е голямо, но запазете спокойствие и се опитайте да намерите най-доброто решение във всяка ситуация. Не се притеснявайте от промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Намерете начини да се разтоварите вечерта.
07 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете дали не пропускате важни неща. Работата ви налага да вземете неотложни мерки. Не взимайте присърце критиката на околните, но въпреки това е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате.
07 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С добри намеренията сте, но общуването днес е възможно да направи критично отношението ви към хора и събития. Починете си. Разходка сред природата ще ви зареди и изпълни с добри очаквания. Любимите ви хора ще ви носят настроение.
07 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес няма причини настроението ви да не е прекрасно. Атмосферата в дома ви е спокойна, вашите близки са сърдечни и подхождат с разбиране към нещата, които ви вълнуват. Успявате да изгладите недоразуменията с човека до вас. Най-после водите разговор, към който отдавна сте се стремили. Държите развоя на събитията в свои ръце.
07 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мислите за почивката си, но няма да пренебрегнете и очакващите вниманието ви задачи. В желанието си да свършите всичко може да останете разочаровани, но не бързайте да унивате, с бързи действия ще успеете да се справите. Любимите ви хора ще се погрижат да направят денят ви интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията им.
07 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повечето от представителите на знака предпочитат да се отдадат на заслужена почивка днес. Останете си у дома и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви действа разтоварващо. Някои от вас посрещат гости, които ще ги изненадат приятно. Очаквайте новини от ваш близък, когото не сте виждали отдавна. Радвате се на успеха на близък приятел.
07 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Главоболията не могат ви откажат да действате така, както ви повелява сърцето. Нямате нужда от съвети, вие най-добре знаете към какво се стремите и как да го постигнете. Ще успеете. Здравето няма да ви създава проблеми, но въпреки това е добре да се храните балансирано, без да стигате до крайности в нещо.
07 дек 2019
Последни новини