За евроизборите, визията за България и опити за политически репресии говориха днес в БСП-Димитровград

Изображение 1 от 3
    Местната структура на БСП организира днес пресконференция, на която представи решенията и идеите от състоялия се 49-ти Конгрес на БСП през уикедна в София.
     
    Делегатите от местната сруктура, присъстващи на конгреса, бяха народния представител Виолета Желева, Койчо Николов и Димитър Тодоров.
    Председателят на местната сруктура на БСП - Койчо Николов каза, че поредния конгрес на партията е минал спокойно, делово и без взаимни нападки между членовете на партията, което е показало единство около обсъжданите теми по време на червения форум, състоял се на 26-ти януари.
     
    Основните документи, които са се приели на форума, са концепцията "Визия за България", в чието създаване са участвали между 35 и 40 хиляди души от цялата страна. Според социалистите, основния проблем на България е демографската катастрофа, липсата на инвестиции, спадът в икономиката и в жизнения стандарт, които водят към изчерпване на настоящия модел на развитие на страната. Тези проблеми и това, че БСП има предложения за разрешаването им, според тях води до завръщането на Българската Социалистическа партия в управлението на страната.
    Резултатите от предстоящите европейски, а вероятно и предсрочни парламентарни избори ще очертаят нови перспективи, които проектът „Визия за България“ предлага.
     
    Другия приет документ е платформата за участие на БСП на предстоящите евроизбори мрез май месец тази година.
    В започващата предизборна кампания и предстоящите номинации за евродепутати, БСП изразява позиция, че хората, които ще бъдат номинирани, трябва твърдо да защитават определени позиции, които са в интерес на България.
     
    Според Димитър Тодоров, Европа малко е отстъпила от основните си принципи, а именно единство и пълноправие на народите и жителите на съюза. Издигнатите депутати от партията ще защитават позицията за Европа на 1 скорост, а не европа на 2 скорости, за което пропагандират икономически по-силните държави от съюза (Германия и Франция). Социалистите изразяват своята категорична подкрепа за влизането на България в Шенген, отхвърляне на истанбулската конвенция, против пакта на Макрон за превозите в Европа, които явно ощетяват авто-превозвачите от периферията на съюза и вчастност българските фирми и др.
     
    За "Визия за България" говори и червената депутатка от Димитровград Виолета Желева, като основните преоритети на документа са преборването с демографската катастрофа и завръщането на Държавата в ключови сектори на икономиката и социалните дейности.
    Желева, като член на социалната комисия, говори и за закон за социалните услуги, който в момента се предлага и че на пръв поглед е един много добре структуриран документ, но проблемът, който вижда народната представителка, е с възможността за създаване на социални услуги от частни организации.
     
    Към момента, право да създават социални услуги имат само общините, а частни фирми да я извършват, но с новия закон се дава възможност и на частниците да създават социални услуги, които са финансирани от държавата, което според Желева води до абдикиране на държавата от отговорност и възможност за съдаване на един нов частен сектор, който да генерира печалби, които да остават в частниците, докато това може да продължи да се извършва от общинските органи.
     
    За притеснителни политически репресии алармира Виолета Желева, като по неините думи в областта има пенсионни клубове и читалища, които биват делени по политически признаци. "Има страх у хората и разделението е голямо", каза тя. "Правя много срещи по места и на всяка една, освен обичайните проблеми, има сигнали за репресии на местно ниво" заяви депутатката. Няма желание да сподели имена, за да не злепостави хората, които са и споделили проблемите си. "Не е нормално да не бъда допусната в читалище, защото хората се притесняват, а в пенсионерски клуб да не желаят снимки, защото се страхуват, че ще им навреди. От кой се притесняват?" попита Желева.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Им
      Има
      5 -5
      15:10, 29 яну 2019
      Има непрекъснати заплахи от кмета димов към хора и организации в общината. Изключително нагъл и некомпетентен човек. Натиск към всеки изказал различно мнение от това на партията-майка или срещу бащицата...обаждания по телефона, пускане на смс-и, заплахи към работодателя на човека и пр.
    • 2
      На
      Наблюдател
      6 -3
      16:23, 29 яну 2019
      Другари, как ще преборите демографската криза? Това са естествени процеси в цяла Европа бе, аланкоолу!
      А относно вашата "визия" за България вече сме били свидетели! Дано има по-малко късопаметни хора на изборите! Властолюбивата ви лидерка повтаря едни и същи клишета, не че в ГЕРБ няма проблеми, но реална по-добра алтернатива не се вижда: нито социалистите, нито патриотарите, нито СДС,ДСБ, нито ДПС, нито Р. Радев. Така че, дами и господа, другари и другарки, помнете миналото и гласувайте с главите си!
    • 3
      За
      Защитник
      2 0
      21:32, 29 яну 2019
      Наблюдател , май според теб най читавите и най честни политици през прехода са Б.Б и Ц.Ц и т.н , те не искат власт, но какво да се прави народа ги избира .Дано така да продължи , за да преуспее България.
    • 4
      До
      До на
      1 -3
      21:34, 29 яну 2019
      Явно си на хранилката на гербаджиийте, няма лошо...яжте и пийте и вашия ред ще дойде
    • 5
      Dd
      DD
      1 -1
      13:57, 30 яну 2019
      Никога повече няма да управлявате комунисти !!!

    Случаен виц

    Последни новини