8 °C

Ще се вдигне ли цената на водата в Димитровград?

На днешното заседание на ОбС се повдигна въпроса за цената на водата в града, кметът Иво Димов заяви, че най-вероятно към края на година ще се наложи цетата да се увеличи.

Разходите на ВиК-Димитровград нарастват и поради тази причина ще се наложи да се повиши и цената на водата, която в момента е една от най-ниските в България, според кмета Иво Димов. По-високите разходи са поради увеличение на цената на ел. енергията, на минималната заплата и др. В момента над 85% от разходите на дружеството са за фонд работна заплата, което е стряскащо, заяви  Димов. Една от мерките, които се предприемат, са освобождаване на част от персонала на ВиК, за което са се договорили управителът на ВиК инж. Петко Ангелов и кметът Иво Димов, преди предприятието меко казано да закъса. Предвижда се освобождаването на 6-7 души, но не по причина, че са излишни, а защото трабва да се компенсират по-високите разходи и постоянните приходи.  В момента не може да е каже с колко ще бъде повишена цената на водата в града, текат разговори между ДКЕВР, МРРБ и ВиК дружестовото, за да може да се стигне до решение и крайна цена.

Димитровградското ВиК е в процедура на косолидиране във ВиК асоциация Хасково от 2016 година, където трябва да се обединят всички дружества в областта, но поради различни спънки тази процедура все още не е приключила. Поради тази причина, местното дружество не може да предприема определени действия, което е в негово затруднение. В последните години Община Димитровград подменя подземните комуникации на водното дружество, когато се извършват ремонти на улици в града, за да не се наложи разкопаване след полагането на новия асфалт.

Общинският съветник Катя Панева повдигна въпроса, че щом АВиК-Хасково заработи, цената на водата в цялата Хасковска област ще трябва да се изравни, което неминуемо ще доведе до драстично поскъпване за димитроградчани, защото в момента цената на кубик вода в Димитровград е 1,86 лв., а в Хасково (най-големият град в областа) 3,00 лв.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Йо
  йокин
  7 0
  20:04, 31 яну 2019
  През изминалата година,имаше,авария,срещу''Бургелов'',минавайки оттам,с велосипед,работещия,по отстраняване,на аварията(хасковлия),ме викна да ми покаже,от каква тръба,пием вода.Тръбата бе с диаметър,Фи100,а ВЪТРЕШНИЯ РАЗМЕР,БЕ СТАНАЛ,Фи20,30.Имаше обилно,количество,РЪЖДА,щото,тръбите,не са сменяни,от строежа на града,тъй,че дигайте цената,по-бързо,ще ни довършите.

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
20 фев 2020

Случаен виц

Последни новини