16 °C

Ще се вдигне ли цената на водата в Димитровград?

На днешното заседание на ОбС се повдигна въпроса за цената на водата в града, кметът Иво Димов заяви, че най-вероятно към края на година ще се наложи цетата да се увеличи.

Разходите на ВиК-Димитровград нарастват и поради тази причина ще се наложи да се повиши и цената на водата, която в момента е една от най-ниските в България, според кмета Иво Димов. По-високите разходи са поради увеличение на цената на ел. енергията, на минималната заплата и др. В момента над 85% от разходите на дружеството са за фонд работна заплата, което е стряскащо, заяви  Димов. Една от мерките, които се предприемат, са освобождаване на част от персонала на ВиК, за което са се договорили управителът на ВиК инж. Петко Ангелов и кметът Иво Димов, преди предприятието меко казано да закъса. Предвижда се освобождаването на 6-7 души, но не по причина, че са излишни, а защото трабва да се компенсират по-високите разходи и постоянните приходи.  В момента не може да е каже с колко ще бъде повишена цената на водата в града, текат разговори между ДКЕВР, МРРБ и ВиК дружестовото, за да може да се стигне до решение и крайна цена.

Димитровградското ВиК е в процедура на косолидиране във ВиК асоциация Хасково от 2016 година, където трябва да се обединят всички дружества в областта, но поради различни спънки тази процедура все още не е приключила. Поради тази причина, местното дружество не може да предприема определени действия, което е в негово затруднение. В последните години Община Димитровград подменя подземните комуникации на водното дружество, когато се извършват ремонти на улици в града, за да не се наложи разкопаване след полагането на новия асфалт.

Общинският съветник Катя Панева повдигна въпроса, че щом АВиК-Хасково заработи, цената на водата в цялата Хасковска област ще трябва да се изравни, което неминуемо ще доведе до драстично поскъпване за димитроградчани, защото в момента цената на кубик вода в Димитровград е 1,86 лв., а в Хасково (най-големият град в областа) 3,00 лв.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Йо
  йокин
  7 0
  20:04, 31 яну 2019
  През изминалата година,имаше,авария,срещу''Бургелов'',минавайки оттам,с велосипед,работещия,по отстраняване,на аварията(хасковлия),ме викна да ми покаже,от каква тръба,пием вода.Тръбата бе с диаметър,Фи100,а ВЪТРЕШНИЯ РАЗМЕР,БЕ СТАНАЛ,Фи20,30.Имаше обилно,количество,РЪЖДА,щото,тръбите,не са сменяни,от строежа на града,тъй,че дигайте цената,по-бързо,ще ни довършите.

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини