Натура 2000 чертана наизуст от "зелените". Преглед на печата

Изгоря завод на месарски бос от "Панамагейт"

Огромен пожар унищожи най-голямото месопреработвателно предприятие у нас "Унитемп", което се намира край пловдивското село Войводиново.

Заводът е собственост на Петко Илиев Петков. През 2015-а името му изплува в аферата "Панамагейт" заедно със 117 българи с офшорки на Бахамите, Сейшелите, Антила и Британските Вирджински острови и тлъсти сметки в Швейцария. От данните, изнесени тогава от Международния консорциум на разследващите журналисти, в който участва "24 часа", се разбра, че Петков е бил титуляр на сметки на две фирми, регистрирани в Панама и Уругвай.

Труд

Натура 2000 чертана наизуст от "зелените"

Зоните от Натура 2000 в България са определени без задължителните теренни проучвания, като вместо това е работено само в офиси и са ползвани прогнозни модели, нямащи никаква научна стойност.

За това сигнализират 11 неправителствени организации в писмо до премиера Бойко Борисов, външния министър Екатерина Захариева и главния прокурор Сотир Цацаров. В текста те припомнят, че държавата все още не е направила нищо срещу намесата на швейцарската офшорка WWF във вътрешните работи на България, предвид опитите на това НПО да диктува как страната ни да управлява националните и природните си паркове и саботажа на ключови инвестиции.

Монитор

Дават общински жилища на ромите от Войводиново

"Консенсусът, до който стигнахме, е, че поисках помощ от държавата и я получих в лицето на зам.-областния управител Петър Петров. Ще имаме среща с областния управител Здравко Димитров, за да намерим социални жилища, тъй като община "Марица" не разполага с такива", заяви след срещата кметът на общината Димитър Иванов. По думите му незаконните им къщи на така наречения "горещ" терен са с изпочупени прозорци и врати, нямат ток и вода, заради което не са годни за обитаване.

"Не е редно хората да ги оставим на улицата. Затова ще бъдат настанени в социални жилища. Къде ще бъдат те, ще помолим да каже областния управител. Общината ни не разполага с подобен тип жилища и се надявам, че държавата ще ни помогне", каза Иванов. На ул. "Победа" в селото има регистрирани около 50 човека. Останалите роми имат регистрация в други домове във Войводиново и по техните случаи ще бъде извършена проверка. В проверката ще участват общинските власти, социалните служби, полицията и представители на Регионалното управление на образованието.

Стандарт

Виетнамците идват!

През 2019 г. Виетнам ще изпрати поне 120 000 работници в чужбина, включително в Румъния и България. Съобщението е на виетнамското Министерство на труда, цитирано от местната агенция Vietnam Plus и money.bg.

Нгуен Гиа Лием, зам.-директор на ресорния департамент, казва, че множество източноевропейски страни проявяват интерес към програмата на Ханой. Изданието посочва още, че България има нужда от 50 000 души в строителството, земеделието, социалните грижи, шивашката индустрия и други.

Сега

След близо 4 години мълчание за отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев през април 2015 г. българските власти неочаквано излязоха от нелегалност, свикаха спешна среща в кабинета на премиера Бойко Борисов с участието на главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на МВР Младен Маринов и шефа на ДАНС Димитър Георгиев и влязоха в обяснителен режим. Цацаров категорично отрече разследването да е било забавяно, както и че за отравянето е използвано отровното вещество "Новичок". Но пространното му обяснение пред медиите остави много въпроси без отговор.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини