Пазете децата от Момо! Разпространява се чрез WhatsApp и в рекламите на YouTube

Родители твърдят, че ужасният образ инструктира децата да вземат нож или да пуснат газ, с което да си причинят смърт. Новата опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в новия "Син кит". Предизвикателството е наречено Момо, съобщава КРОСС. Изпраща се на нищо неподозиращите деца чрез WhatsApp или им изскача по време на рекламите в YouTube и не може да се пропуска.

Момо започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка. Когато бъде прието съобщението, децата започват да получават множество изображения на убийства и изнасилвания, като биват заплашени, че ако не сложат сами край на живота си, ще бъдат обладани. Лицето на Момо представлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта.

За момента няма починали деца в следствие на опасната игра, но има множество ранени. От полицията призовават родителите да наблюдават децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да следят на кого и как дават паролите си и в какви сайтове влизат.

Момо се появява за първи път на 12 юли 2018 г. в 6-секундно видео и испанските медии съобщават за вирусен флашмоб в интернет. Установено е, че тийнейджъри са писали на Момо около 3 ч. сутринта (в Южна Америка се смята, че между 3 и 4 часа е времето на пробуждането на "злия дух"). Предполага се, че кураторите на "играта" намират потребители в социалните мрежи и форуми. Изпращат страшни снимки и видеоклипове, изобразяващи сцени на насилие, и след това принуждават уплашени тийнейджъри да изпълняват различни заповеди, а ако те откажат, започват директни заплахи.

Има и версия, че Момо е бот програма, чийто диалог е програмиран, съобщават руски медии. Задачата на бота е да принуди тийнейджъра да му се обади. Получил повикването, той прекъсва разговора, но се обажда обратно веднага. Докато се демонстрира аудио с плашещи звуци, ботът краде данни от смартфона на тийнейджъра. Детето, виждайки неговите снимки, видео файлове и лични данни, не разбира, че информацията е открадната.

В българското фейсбук пространство майки започнаха да се предупреждават една друга: "Внимавайте, в канала Ютуб Кидс и на обикновения също е плъзнал някакъв ужас наречен "Момо".Този изрод изскача по време на рекламите и докато не го изгледаш не можеш да го спреш. В тези клипове се показва как се самонаранява (пие белина, самозапалва се, обтрива се със сол до изгаряне и др.) като в същото време дава инструкции на децата как те да го правят с думите "Мама не трябва да знае иначе ще умре, докато спи", предупреждава една от стреснатите с право майки.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ро
    Рофл Мао
    17 -7
    18:35, 28 фев 2019
    Потвърдено е, че това е фалшива новина. Не разбирам как медиите може да публикувате неща без обстойно да проверите източниците.
  • 2
    Bi
    Big BOss na golemiq starshi
    6 -1
    10:15, 2 мар 2019
    Ez4encе ма мноо сте зле
Последни новини