„Възрастните наистина са много странни“ спечели участие на петокласничка в национален конкурс

Изображение 1 от 2

    Повод за радост и гордост е невероятната Магдалина Мартинова Петкова – петокласничка от ОУ „Пенчо Славейков“, чието есе „Възрастните наистина са много странни“ е избрано измежду 137 автори, от 54 училища, от 39 населени места на 22 области, участвали в шестия Национален конкурс "Малкият принц", за участие във втория етап на конкурса.

    На 31.03. 2019г. Маги ще се състезава с останалите 14 класирани ученици върху една от петте теми, които организаторите посочват. В с.Селановци, участниците във втория етап ще пишат съчинение в обем до две ръкописни страници, за два астрономически часа, пo една от следните мисли на Малкия принц, която ще бъде изтеглена в деня на заключителния етап:

    „Къде са хората? ...- Хората ли? Видях ги преди години. Но човек никога не знае къде да ги открие. Вятърът ги носи. Нямат корени и това им пречи много.“

    „Този човек би бил презиран от всички други... Ала той единствен не ми изглежда смешен. Може би защото се занимава с друго, а не със себе си.“

    „Всички възрастни първо са били деца, но малко от тях помнят това.”

    "Какво значи „да опитомиш“?... ... ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг.”

    „Цветята са слаби. Наивни са. И се пазят, както могат. Мислят се за страшни с техните бодли.“

    Да пожелаем успех на Магдалина в този уникален конкурс, осигуряващ възможност за творческа изява на нестандартната детска философска мисъл, провокирана от вечната мъдрост на „Малкият принц'' по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини