-2 °C

Приключенска, забавно-образователна игра организират в парк "Пеньо Пенев"

Младежите от общинския ученически парламент организират приключенска, забавно-образователна игра, „Ескейп зона“, която е посветена на Деня на Земята – 22 април, като играта ще се проведе в парк „Пеньо Пенев“.

Ескейп зона „Ключът към природата“ има концепцията на занимателно – логическа задача, което да бъде нестандартно забавление с образователен характер. Играта е логическа и в нея ще вземат участие деца във възрастовата група 5-7 клас от всички училища в Община Димитровград. Те ще бъдат разпределени в отбори по 5 ученици от всяко училище. Тематиката на играта е околната среда и нейното опазване.

Малчуганите ще се подложат на логически предизвикателства и загадки, създадени от членовете на Общински ученически парламент в Ескейп зоната, която ще представлява определена територия от парк „Пеньо Пенев“. Всеки от екипите ще разполага с ограничен период от време (1 час), за да успее да реши последователността от загадки. Целите на играта са образователни и възпитателни.

Този тип забавление набира все по-голяма популярност сред деца и младежи, поради факта, че е нещо ново и различно, което съдържа едновременно приключенски и интелектуален характер. Чрез подобни забавления се провокира децата да прекарат време на открито, сред природата, далеч от компютри, таблети, смартфони и нездравословен начин на живот.

Очакван резултат е и подобряването на комуникацията сред децата, създаването на отборен дух и придобиването на умения за работа в екип.

Дата на която ще се проведе е 22-Рон април от 15:00ч. в парк „Пеньо Пенев“. Всяко училище ще има право да се състезава с 1 отбор от 5 участници от възрастовата група 5-7 клас.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Йо
  йокин
  1 -2
  18:38, 19 мар 2019
  Идете,вижте,на ст.''Раковски'',в какво състояние,са уредите,как ядат,пици,сладки,на изкуственото,а тогаз ги организирайте,тез игри,с неясна цел,само отчитате дейност, а боклука,в гореспоменатите обекти,е планини.
 • 2
  Чи
  читател
  2 -1
  21:12, 19 мар 2019
  Стига сте мрънкали!
  Кой замърсява? И кой е длъжен да му чисти боклука?
  Ако пазим всичко около нас няма да има боклуци, счупени пейки и асансьори и какво ли още не!
  Докато мрънкаш защо не организираш нещо полезно- доброволен отряд за да почистите мръсотиите вероятно на децата ти.

Хороскоп за 07.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се чувствате добре, ако не се отдадете на желанието си да бездействате, а поемете инициатива и станете полезни с умения, опит и рутина. Довършителната работа по дома трябва да се свърши и това ще постигнете с леко, в случай, че я започнете днес. Беритбата на плодовете отложете за по-късно.
07 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Успявате напълно да осъществите намеренията си. Случващото се около вас ще се подрежда по начин, какъвто на вас е удобен, и това ще ви дава възможност с лекота да се справяте със задачите си. Много от вас ще пътуват. Родителите ви очакват повече участие във фамилните дела. Точно сега не ги разочаровайте.
07 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Несгодите около вас ви правят нервни и раздразнителни. Помислете в какво грешите и се постарайте да се поправите. Така животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви. Гостуване на приятел ще ви зарадва и помогне да се отпуснете. Други ще посветят времето си в усвояване на нови знания.
07 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Овладяното ви поведение и разумните изводи, които правите ще се окажат вашия печеливш ход. На моменти може да се почувствате отегчени, но крайната цел ще ви държи в добра кондиция. Интересът ви към развлеченията ще ви направи активни в организирането на подходящо мероприятие. Много хора около вас ще се включат в него.
07 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Късметът ви днес е добър и ви позволява доста смели действия. Не трябва да се притеснявате от последствията (те естествено ще са чудесни за вас). Все пак това не значи, че непременно трябва да забравите за чувството си на мярка и да кажете неща, за които да съжалявате. В личен план сте объркани, но научавате добри новини, които ще ви обнадеждят.
07 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Днес е добър ден за разрешаване на проблемите. Напрежението около вас ще е голямо, но запазете спокойствие и се опитайте да намерите най-доброто решение във всяка ситуация. Не се притеснявайте от промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Намерете начини да се разтоварите вечерта.
07 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете дали не пропускате важни неща. Работата ви налага да вземете неотложни мерки. Не взимайте присърце критиката на околните, но въпреки това е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате.
07 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С добри намеренията сте, но общуването днес е възможно да направи критично отношението ви към хора и събития. Починете си. Разходка сред природата ще ви зареди и изпълни с добри очаквания. Любимите ви хора ще ви носят настроение.
07 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес няма причини настроението ви да не е прекрасно. Атмосферата в дома ви е спокойна, вашите близки са сърдечни и подхождат с разбиране към нещата, които ви вълнуват. Успявате да изгладите недоразуменията с човека до вас. Най-после водите разговор, към който отдавна сте се стремили. Държите развоя на събитията в свои ръце.
07 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мислите за почивката си, но няма да пренебрегнете и очакващите вниманието ви задачи. В желанието си да свършите всичко може да останете разочаровани, но не бързайте да унивате, с бързи действия ще успеете да се справите. Любимите ви хора ще се погрижат да направят денят ви интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията им.
07 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повечето от представителите на знака предпочитат да се отдадат на заслужена почивка днес. Останете си у дома и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви действа разтоварващо. Някои от вас посрещат гости, които ще ги изненадат приятно. Очаквайте новини от ваш близък, когото не сте виждали отдавна. Радвате се на успеха на близък приятел.
07 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Главоболията не могат ви откажат да действате така, както ви повелява сърцето. Нямате нужда от съвети, вие най-добре знаете към какво се стремите и как да го постигнете. Ще успеете. Здравето няма да ви създава проблеми, но въпреки това е добре да се храните балансирано, без да стигате до крайности в нещо.
07 дек 2019
Последни новини