Младежки театрални празници - специални гости: Марио Михайлов, Ралица Добрева и Георги Мамалев

Изображение 1 от 4

    За втора поредна година театрална школа „Апропо” към Детски и младежки център, организира уникалното културно събитие, Младежките театрални празници в Димитровград, съобщи директорът на центъра като обеща, че ще превърне младежкото културно събитие в традиция и то ще бъде продължено в годините за напред.

    Тази година събитието съвпада и с 10-тата годишнина на най-старата школа към младежкия център -театралната "Апропо", и ще бъде посветено на международния ден на театъра 27-ми март.  Младежките театрални празници се организират с подкрепата на Община Димитровград и финасирани от Национален фонд „Култура”, съобщи днес директорът на ОПДМЦ Радка Тодорова и театралите Делчо Тодоров и Тодор Славов.

    В представянето на събитието Тодор Славов съобщи, че все още към организираната театрална работилница могат да се включат деца, които имат желание и артистични наклонности във възрастова група между 4-ти и 12-ти клас, те ще сътворят преставление театрална клоунада.

    Второто издание на празниците тази година ще продължи 5 дни - от 1-ви до 5-ти април, за разлика от минала година когато бе 3 дни. Специални гости на събитието тази година ще бъдат Георги Мамалев, който ще изнесе моноспектакъл, с който ще представи своята книга „Усмихни се, човече!”, актьорите от он-лайн сериала „Следвай ме” Марио Михайлов и Ралица Добрева, които са любимци на подрастващите.

    Стартът на Младежките театрални празници ще бъде на 1-ви април в културен дом „Химик”:

    От 14 часа -  театрална работилница, която се организира за ученици над 4 клас и ще се води от преподавател по театрално изкуство, тя ще продължи 4 дни, като ще прилючи с преставление - театрална клоунада.

    От 19 часа - на сцената младите театрали от школа „Апропо” ще представят спектакъла „Любов, кафе и клюки 10 години по-късно” на Исак Гозес.

    2-ри април в културен дом „Химик”:

    От 19 часа - Ще гостува пловдивската театрална школа „Чарли” с комедията „Момини седенки”. Постановката е на Ваня Поликопова по мотиви от народното творчество.

    3-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

    От 19 часа - Димитровградската публика ще може да гледа комедията „Глупаци” от Нийл Саймън, изпълнена от хасковски театрали. 

    4-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

    От 19 часа - ще бъде представено наученото от участниците в театралната работилница.

    На 5 април, последния ден от празниците в театър „Апостол Карамитев”:

    От 17 часа - Младежките театрални празници продължават с фен среща с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от он-лайн сериала „Следвай ме”.

    От 19 часа - Георги Мамалев ще закрие празниците с авторско представление  и представяне на книгата му „Усмихни се, човече!”.

    Входът за всички прояви е свободен!      

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини