21 °C

Младежки театрални празници - специални гости: Марио Михайлов, Ралица Добрева и Георги Мамалев

Изображение 1 от 4

  За втора поредна година театрална школа „Апропо” към Детски и младежки център, организира уникалното културно събитие, Младежките театрални празници в Димитровград, съобщи директорът на центъра като обеща, че ще превърне младежкото културно събитие в традиция и то ще бъде продължено в годините за напред.

  Тази година събитието съвпада и с 10-тата годишнина на най-старата школа към младежкия център -театралната "Апропо", и ще бъде посветено на международния ден на театъра 27-ми март.  Младежките театрални празници се организират с подкрепата на Община Димитровград и финасирани от Национален фонд „Култура”, съобщи днес директорът на ОПДМЦ Радка Тодорова и театралите Делчо Тодоров и Тодор Славов.

  В представянето на събитието Тодор Славов съобщи, че все още към организираната театрална работилница могат да се включат деца, които имат желание и артистични наклонности във възрастова група между 4-ти и 12-ти клас, те ще сътворят преставление театрална клоунада.

  Второто издание на празниците тази година ще продължи 5 дни - от 1-ви до 5-ти април, за разлика от минала година когато бе 3 дни. Специални гости на събитието тази година ще бъдат Георги Мамалев, който ще изнесе моноспектакъл, с който ще представи своята книга „Усмихни се, човече!”, актьорите от он-лайн сериала „Следвай ме” Марио Михайлов и Ралица Добрева, които са любимци на подрастващите.

  Стартът на Младежките театрални празници ще бъде на 1-ви април в културен дом „Химик”:

  От 14 часа -  театрална работилница, която се организира за ученици над 4 клас и ще се води от преподавател по театрално изкуство, тя ще продължи 4 дни, като ще прилючи с преставление - театрална клоунада.

  От 19 часа - на сцената младите театрали от школа „Апропо” ще представят спектакъла „Любов, кафе и клюки 10 години по-късно” на Исак Гозес.

  2-ри април в културен дом „Химик”:

  От 19 часа - Ще гостува пловдивската театрална школа „Чарли” с комедията „Момини седенки”. Постановката е на Ваня Поликопова по мотиви от народното творчество.

  3-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

  От 19 часа - Димитровградската публика ще може да гледа комедията „Глупаци” от Нийл Саймън, изпълнена от хасковски театрали. 

  4-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

  От 19 часа - ще бъде представено наученото от участниците в театралната работилница.

  На 5 април, последния ден от празниците в театър „Апостол Карамитев”:

  От 17 часа - Младежките театрални празници продължават с фен среща с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от он-лайн сериала „Следвай ме”.

  От 19 часа - Георги Мамалев ще закрие празниците с авторско представление  и представяне на книгата му „Усмихни се, човече!”.

  Входът за всички прояви е свободен!      


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  21.09.2019
  Последни новини