-1 °C

Младежки театрални празници - специални гости: Марио Михайлов, Ралица Добрева и Георги Мамалев

Изображение 1 от 4

  За втора поредна година театрална школа „Апропо” към Детски и младежки център, организира уникалното културно събитие, Младежките театрални празници в Димитровград, съобщи директорът на центъра като обеща, че ще превърне младежкото културно събитие в традиция и то ще бъде продължено в годините за напред.

  Тази година събитието съвпада и с 10-тата годишнина на най-старата школа към младежкия център -театралната "Апропо", и ще бъде посветено на международния ден на театъра 27-ми март.  Младежките театрални празници се организират с подкрепата на Община Димитровград и финасирани от Национален фонд „Култура”, съобщи днес директорът на ОПДМЦ Радка Тодорова и театралите Делчо Тодоров и Тодор Славов.

  В представянето на събитието Тодор Славов съобщи, че все още към организираната театрална работилница могат да се включат деца, които имат желание и артистични наклонности във възрастова група между 4-ти и 12-ти клас, те ще сътворят преставление театрална клоунада.

  Второто издание на празниците тази година ще продължи 5 дни - от 1-ви до 5-ти април, за разлика от минала година когато бе 3 дни. Специални гости на събитието тази година ще бъдат Георги Мамалев, който ще изнесе моноспектакъл, с който ще представи своята книга „Усмихни се, човече!”, актьорите от он-лайн сериала „Следвай ме” Марио Михайлов и Ралица Добрева, които са любимци на подрастващите.

  Стартът на Младежките театрални празници ще бъде на 1-ви април в културен дом „Химик”:

  От 14 часа -  театрална работилница, която се организира за ученици над 4 клас и ще се води от преподавател по театрално изкуство, тя ще продължи 4 дни, като ще прилючи с преставление - театрална клоунада.

  От 19 часа - на сцената младите театрали от школа „Апропо” ще представят спектакъла „Любов, кафе и клюки 10 години по-късно” на Исак Гозес.

  2-ри април в културен дом „Химик”:

  От 19 часа - Ще гостува пловдивската театрална школа „Чарли” с комедията „Момини седенки”. Постановката е на Ваня Поликопова по мотиви от народното творчество.

  3-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

  От 19 часа - Димитровградската публика ще може да гледа комедията „Глупаци” от Нийл Саймън, изпълнена от хасковски театрали. 

  4-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

  От 19 часа - ще бъде представено наученото от участниците в театралната работилница.

  На 5 април, последния ден от празниците в театър „Апостол Карамитев”:

  От 17 часа - Младежките театрални празници продължават с фен среща с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от он-лайн сериала „Следвай ме”.

  От 19 часа - Георги Мамалев ще закрие празниците с авторско представление  и представяне на книгата му „Усмихни се, човече!”.

  Входът за всички прояви е свободен!      

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 07.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  07 дек 2019
  Последни новини