11 °C

Младежки театрални празници - специални гости: Марио Михайлов, Ралица Добрева и Георги Мамалев

Изображение 1 от 4

  За втора поредна година театрална школа „Апропо” към Детски и младежки център, организира уникалното културно събитие, Младежките театрални празници в Димитровград, съобщи директорът на центъра като обеща, че ще превърне младежкото културно събитие в традиция и то ще бъде продължено в годините за напред.

  Тази година събитието съвпада и с 10-тата годишнина на най-старата школа към младежкия център -театралната "Апропо", и ще бъде посветено на международния ден на театъра 27-ми март.  Младежките театрални празници се организират с подкрепата на Община Димитровград и финасирани от Национален фонд „Култура”, съобщи днес директорът на ОПДМЦ Радка Тодорова и театралите Делчо Тодоров и Тодор Славов.

  В представянето на събитието Тодор Славов съобщи, че все още към организираната театрална работилница могат да се включат деца, които имат желание и артистични наклонности във възрастова група между 4-ти и 12-ти клас, те ще сътворят преставление театрална клоунада.

  Второто издание на празниците тази година ще продължи 5 дни - от 1-ви до 5-ти април, за разлика от минала година когато бе 3 дни. Специални гости на събитието тази година ще бъдат Георги Мамалев, който ще изнесе моноспектакъл, с който ще представи своята книга „Усмихни се, човече!”, актьорите от он-лайн сериала „Следвай ме” Марио Михайлов и Ралица Добрева, които са любимци на подрастващите.

  Стартът на Младежките театрални празници ще бъде на 1-ви април в културен дом „Химик”:

  От 14 часа -  театрална работилница, която се организира за ученици над 4 клас и ще се води от преподавател по театрално изкуство, тя ще продължи 4 дни, като ще прилючи с преставление - театрална клоунада.

  От 19 часа - на сцената младите театрали от школа „Апропо” ще представят спектакъла „Любов, кафе и клюки 10 години по-късно” на Исак Гозес.

  2-ри април в културен дом „Химик”:

  От 19 часа - Ще гостува пловдивската театрална школа „Чарли” с комедията „Момини седенки”. Постановката е на Ваня Поликопова по мотиви от народното творчество.

  3-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

  От 19 часа - Димитровградската публика ще може да гледа комедията „Глупаци” от Нийл Саймън, изпълнена от хасковски театрали. 

  4-ти април в театър „Апостол Карамитев”:

  От 19 часа - ще бъде представено наученото от участниците в театралната работилница.

  На 5 април, последния ден от празниците в театър „Апостол Карамитев”:

  От 17 часа - Младежките театрални празници продължават с фен среща с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от он-лайн сериала „Следвай ме”.

  От 19 часа - Георги Мамалев ще закрие празниците с авторско представление  и представяне на книгата му „Усмихни се, човече!”.

  Входът за всички прояви е свободен!      

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  14.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  14.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  14.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  14.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  14.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  14.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  14.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  14.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  14.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  14.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  14.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  14.10.2019
  Последни новини