Вотът за пакета "Мобилност": Малинов закъсал на летището във Франкфурт

Евродепутатът Светослав Малинов не успял да участва във вчерашното гласуване за Пакета "Макрон", защото закъсал на летището във Франкфурт.

Пред bTV евродепутатът заяви, че на летището е имало срив в диспечерската и компютърна система.

Малинов и още двама български евродепутати - Наджми Али и Николай Бареков - не участваха във вчерашното гласуване в ЕП за това дали Пакетът "Макрон" да влезе в дневния ред на ЕП на редовната сесия в сряда. Оказа се така, че точно толкова трябваха, за да падне предложението, което в крайна сметка беше прието с 156 гласа "за" срещу 154 - "против".

Малинов е категоричен, че в сряда ще присъства на сесията и ще гласува "против".

"От 750 души 310 се оказаха в пленарната зала. Летището във Франкфурт беше пълно с колеги евродепутати. Цялата делегация от Литва закъсня. Имаше огромен проблем и всякакво гадаене е съвършено излишно", каза Малинов на въпрос дали гласовете на отсъстващите български евродепутати биха били решаващи при гласуването.

Той допълни, че в мобилния пакет са заложени вредни текстове, които целят да намалят конкурентоспособността на българските превозвачи.

Има големи възможности за съпротива, уверява Малинов.

"Убеден съм, че на по-късен етап задължителното връщане на превозното средство в страната, където е регистрираната фирма, ще отпадне", подчерта Малинов.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини