24 °C

Пролетно почистване на Димитровград стартира от 15 април

Изображение 1 от 2

  Пролетно почистване на Димитровград организира Общината от 15 до 19 април. Инициативата е за 13-та поредна година под мотото "За чиста природа и приветлива община".

  От администрацията обявиха, че и тази година ще бъдат осигурени награди в пет категории. В детските градини ще бъде отличен най-добре поддържан и почистен район в двора и около заведението. За училища ще се следи за най-добре почистен двор в и около него, същото се отнася и за социални заведения, пенсионерски клубове и за гражданите. Наградите са предметни - монтиране на пейки, кошчета за смет и др.

  На 17-ти април във всяко училище в общината ще се проведе и акцията "Лист по лист" за събиране на хартия.Награда ще има и за учебното заведение, събрало най-много отпадъчна хартия.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Го
   Гошко
   1 0
   09:00, 29 мар 2019
   основния проблем с батериите остава, помислете върху това
   "Вероятно много хора не знаят, че един от най-страшните замърсители на околната среда са батериите, които изхвърляме в кофата за боклук.
   Днес те са навсякъде, включително и на места, където не всеки се замисля, че са поставени - от стенния часовник и дистанционното на телевизора, до мобилния телефон и преносимия компютър. Все по-нарастващата им употреба генерира огромно количество тежки и опасни химикали, които чрез боклука попадат в почвите и способстват за непредсказуеми последици в бъдещето.
   Какви са видовете съвременни батерии, какво е важно да се знае за тяхното използване и съхранение?"
   http://www.ecobatterybg.com/?cid=7
  Последни новини