Второ място на Националния конкурс "Малкият принц" за ученичка от ОУ "Пенчо Славейков"

Изображение 1 от 6

    Магдалина Мартинова Петкова – петокласничка от ОУ „ Пенчо Славейков“, чието есе „Възрастните наистина са много странни“ бе избрано измежду 137, участвали в шестия Национален конкурс "Малкият принц" – първи етап, се завърна с второ място за участието си във финалния етап на конкурса, който се проведе на 31 март 2019г. в с. Селановци. Конкурсът дава възможност за творческа изява на нестандартната детска философска мисъл.

    На своеобразната среща на малките философи от цялата страна, след усилена подготовка в продължение на месец, под ръководството на г-жа Денка Николова, Маги премери сили с останалите класирани от втора възрастова група 12 участници във втория етап на конкурса. Те писаха по изтеглената в деня тема : „Всички възрастни първо са били деца, но малко от тях си спомнят това”.

    Журито, чийто председател бе професор Мария Баева от СУ „Св.Климент Охридски” – представител на академичната общност, за първа година бе затруднено в избора си, тъй като разработките на втория етап са били изключително впечатляващи. След продължителни дебати и гласуване то класира :

    - на първо място –Доротеа Раичкова- 7 клас, от СУ „Райна Княгиня” Пловдив;

    - на второ място- Магдалина Петкова - 5 клас, от ОУ „П.Славейков” Димитровград

    - на трето място – Ана Богданова – 7 клас, от СУХНИ „Константин Преславски” Варна

    Успехът на Магдалина е изключително висок, защото тя е измежду най-малките участници във възрастовата група и участва в надпреварата със седмокласници.

    Докато малките творци създаваха вдъхновените си есета, възрастните, пристигнали с тях,  домакини и гости се включиха в дискусия на тема: „Успешното бъдеще на децата – предизвикателство пред „странните“ възрастни”. В края на дискусията те попълниха анкета, чието обобщение училището-домакин ще предостави на МОН.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Сл
      Славейковец
      4 0
      20:42, 1 апр 2019
      Браво на сладурката, браво и на госпожата. Честито и нови успехи!
    Последни новини