Второ място на Националния конкурс "Малкият принц" за ученичка от ОУ "Пенчо Славейков"

Изображение 1 от 6

  Магдалина Мартинова Петкова – петокласничка от ОУ „ Пенчо Славейков“, чието есе „Възрастните наистина са много странни“ бе избрано измежду 137, участвали в шестия Национален конкурс "Малкият принц" – първи етап, се завърна с второ място за участието си във финалния етап на конкурса, който се проведе на 31 март 2019г. в с. Селановци. Конкурсът дава възможност за творческа изява на нестандартната детска философска мисъл.

  На своеобразната среща на малките философи от цялата страна, след усилена подготовка в продължение на месец, под ръководството на г-жа Денка Николова, Маги премери сили с останалите класирани от втора възрастова група 12 участници във втория етап на конкурса. Те писаха по изтеглената в деня тема : „Всички възрастни първо са били деца, но малко от тях си спомнят това”.

  Журито, чийто председател бе професор Мария Баева от СУ „Св.Климент Охридски” – представител на академичната общност, за първа година бе затруднено в избора си, тъй като разработките на втория етап са били изключително впечатляващи. След продължителни дебати и гласуване то класира :

  - на първо място –Доротеа Раичкова- 7 клас, от СУ „Райна Княгиня” Пловдив;

  - на второ място- Магдалина Петкова - 5 клас, от ОУ „П.Славейков” Димитровград

  - на трето място – Ана Богданова – 7 клас, от СУХНИ „Константин Преславски” Варна

  Успехът на Магдалина е изключително висок, защото тя е измежду най-малките участници във възрастовата група и участва в надпреварата със седмокласници.

  Докато малките творци създаваха вдъхновените си есета, възрастните, пристигнали с тях,  домакини и гости се включиха в дискусия на тема: „Успешното бъдеще на децата – предизвикателство пред „странните“ възрастни”. В края на дискусията те попълниха анкета, чието обобщение училището-домакин ще предостави на МОН.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Сл
   Славейковец
   4 0
   20:42, 1 апр 2019
   Браво на сладурката, браво и на госпожата. Честито и нови успехи!

  Хороскоп за 11.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
  11 дек 2019
  Последни новини