-1 °C

Заработи новият Бабин пазар в Димитровград – кметът и областният си напазаруваха

  На пълни обороти в 6: 00 часа тази сутрин заработи новоизграденият Бабин пазар. Работно време на пазара е от 6: 00 до 21: 00 всеки ден.

  На обиколка и за да разговарят с продавачи и клиенти, днес дойдоха кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасковска област Станислав Дечев. Кметът на града се здрависа с почти всички работещи на пазара и потърси тяхното мнение за новия му облик.  Продавачите на тържището изразиха своята удоволетвореност от направеното и че е имало непрестанни консултации от страна на общинска администрация за това,  как да изглежда новият пазар.

  Средствата за рекоснтрукцията и модернизацията на пазара бяха малко на 1 милион и половина лева, осигурени от Министерския съвет. Средствата бяха гласувани в края на 2017-та година със съдействието на Цветан Цветанов, за което кметът Димов изказа благодарности пред медиите. С много усилия и решаване на проблеми на място са протекли строителните работи,  заяви кметът,  той изрази удоволетворение от крайния резултат, но по-важно за него е заявеното задоволство и изказаните поздравления за свършената работа от търговците и гражданите на града, по време на днешната обиколка. Все още има дребни пропуски и проблеми, но те ще бъдат отстранени своевременно, гаранцията на фирмата изпълнител е достатъчно голяма, за да се отстранят всички забележки. Иво Димов заяви, че напълно се е съобразил с мненията и желанията на търговците до най-малките детайли,  като размера и цвета на пазарските маси. В новия пазар има изградено и видеонаблюдение.

  Има все още незаети маси и търговски помещения на пазара, като за тях ще се разиграе нов търг на 19-ти април, незаети са 11 маси и 3 обекта, от които 2 магазина за цветя и един, от който фирмата спечелила на миналия търг се е отказала.

  Обалстният управител Станислав Дечев заяви,  че е впечетлен от новото съоръжение и от факта, че е имало партньорство между дрържава, община и търговци за да се стигне до крайния резултат.

  Комично, но не на шега кметът Иво Димов заяви, че през неделния ден е гонил гълъби от тържището с метла в ръце. За гоненето на птиците,  които са се били настанали  под конструкцията, разказа и Ангел Колев – били са повикани специалисти, които с различни средства са се опитвали да отпратят пернатите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ph
   Ph saxofonista
   9 -7
   15:16, 8 апр 2019
   Ето така се работи за гражданите!
   Честито за новата придобивка на димитровградчани!

  Хороскоп за 07.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  07 дек 2019
  Последни новини