20 °C

Заработи новият Бабин пазар в Димитровград – кметът и областният си напазаруваха

  На пълни обороти в 6: 00 часа тази сутрин заработи новоизграденият Бабин пазар. Работно време на пазара е от 6: 00 до 21: 00 всеки ден.

  На обиколка и за да разговарят с продавачи и клиенти, днес дойдоха кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасковска област Станислав Дечев. Кметът на града се здрависа с почти всички работещи на пазара и потърси тяхното мнение за новия му облик.  Продавачите на тържището изразиха своята удоволетвореност от направеното и че е имало непрестанни консултации от страна на общинска администрация за това,  как да изглежда новият пазар.

  Средствата за рекоснтрукцията и модернизацията на пазара бяха малко на 1 милион и половина лева, осигурени от Министерския съвет. Средствата бяха гласувани в края на 2017-та година със съдействието на Цветан Цветанов, за което кметът Димов изказа благодарности пред медиите. С много усилия и решаване на проблеми на място са протекли строителните работи,  заяви кметът,  той изрази удоволетворение от крайния резултат, но по-важно за него е заявеното задоволство и изказаните поздравления за свършената работа от търговците и гражданите на града, по време на днешната обиколка. Все още има дребни пропуски и проблеми, но те ще бъдат отстранени своевременно, гаранцията на фирмата изпълнител е достатъчно голяма, за да се отстранят всички забележки. Иво Димов заяви, че напълно се е съобразил с мненията и желанията на търговците до най-малките детайли,  като размера и цвета на пазарските маси. В новия пазар има изградено и видеонаблюдение.

  Има все още незаети маси и търговски помещения на пазара, като за тях ще се разиграе нов търг на 19-ти април, незаети са 11 маси и 3 обекта, от които 2 магазина за цветя и един, от който фирмата спечелила на миналия търг се е отказала.

  Обалстният управител Станислав Дечев заяви,  че е впечетлен от новото съоръжение и от факта, че е имало партньорство между дрържава, община и търговци за да се стигне до крайния резултат.

  Комично, но не на шега кметът Иво Димов заяви, че през неделния ден е гонил гълъби от тържището с метла в ръце. За гоненето на птиците,  които са се били настанали  под конструкцията, разказа и Ангел Колев – били са повикани специалисти, които с различни средства са се опитвали да отпратят пернатите.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ph
   Ph saxofonista
   9 -7
   15:16, 8 апр 2019
   Ето така се работи за гражданите!
   Честито за новата придобивка на димитровградчани!

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  21.09.2019
  Последни новини