ПМГ „Иван Вазов“ – домакин на математическо състезание за четвъртокласници

Домакин на националното математическо състезание „Питагор“ ще бъде ПМГ „Иван Вазов“ в събота, 13 април. Надпреварата е за ученици от 4-ти клас, които искат да кандидатстват в гимназията за прием в 5-ти клас.Документи за участие се подават в канцеларията на ПМГ“Иван Вазов“, гр. Димитровград, от 8:00 до 16:30ч за периода от 08.04.2019г. до 11.04.2019г.

Желаещите да се явят трябва да бъдат в 08:30 часа в деня на състезанието в сградата на гимназията.

Не се събира такса за участие, като резултатите от националното състезание ще важат за прием в 5 клас съгласно критериите, определени от ПМГ „Иван Вазов“, уточняват от училището. Повече информация за състезанието има публикувана на сайта на ПМГ "Иван Вазов".

Информация за състезанието:
Състезанието се организира и провежда в един кръг на 13.04.2019 г. от 9:00ч. съгласно Заповед № РД 09-2686/20.10.2018 г. на министъра на образованието и науката Приложение № 3 (График за провеждане на националните състезания през учебната 2018/2019 година).
Времетраенето на състезанието е 120 минути и е анонимно.
Брой задачи: 10 задачи с избираем отговор (от 4 възможни), 5 задачи с кратък отговор и 2 задачи с пълно описание на решението.
Максималният брой точки е 100. Регламентът на оценяване е следният: за верен отговор от първа до десета задача се дават по 4 или 5 точки, а за грешен и непосочен отговор – 0 точки. За верен отговор от единадесета до петнадесета задача се дават по 7 точки, а за грешен или непопълнен отговор се дават 0 точки. Шестнадесетата и седемнадесетата задача при вярно и пълно описание на решението се оценяват с 10 точки.
Националната комисия изготвя тема от 17 задачи, от които:
· 10 задачи с избираем отговор, които обхващат учебното съдържание по математика за задължителна подготовка и се оценяват с по 4 или  5 точки всяка;
· 5 задачи с кратък свободен отговор, които обхващат учебното съдържание по математика за задължителна, задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка и се оценяват с по 7 точки всяка;
· 2 задачи с разширен отговор, като от учениците се изисква да представят подробно и обосновано решението на всяка от тях. Тези задачи обхващат учебното съдържание по математика за задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка и се оценяват от 0 до 10 точки всяка.

По време на състезанието ученикът не може да използва калкулатори, мобилна техника, други технически средства или математическа литература.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини