Нито едно свободно място за висшист на борсата в Смолян, глад за техници и механици

Малко под 50 са обявените свободни работни места на Трудовата борса в Смолян към 9 април 2019г. Сред свободните позиции обаче няма нито една, за която изискването да е висше образование, за всички места е достатъчно средно образование, за някои дори и основно.

Оператори на машини, шлосер, няколко места за монтажник, няколко машинен оператори в различни производства, монтьор на машини и печатар са сред търсените професии. Търсят се и специалист и работник за производство и оплитане на кабели. В шивашкия бизнес пък трябват специалисти-технически механик, машинни оператори и други.

На бюрото е обявено и място за пекар, спасител в басейн с трудово възнаграждение от 840в., работник на бензиностанция, електрозаварчик, автомонтьор. Дърводелец с обявено заплащане от 1200 лв., мебелист, електромонтьор високо напрежение също се търсят на пазара на труда.

В сферата на строителството също има не заети места за арматурист, кофражист, работници. В търговските услуги са обявени места за касиери, а в ресторантьорството за барман, сервитьор и няколко места за готвач със стартова заплата от 700 лв., както и работници в кухня.

Набират се и работници за Черноморието за летния туристически сезон с добро заплащане и бонуси според заявеното от работодателя.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини