Кампанията „Бъди войник” с концерти в 30 града, в Асеновград – през септември

Концерти, информационни борси и други масови събития организира Министерството на отбраната за привличане на повече кандидати за войници. Дейностите ще бъдат осъществени по единен план за комуникационно-информационната кампания „Бъди войник”.

Концертите се организират в 30 града от Националната гврдейска част в сътрудничество с Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”. Определени са и дните за проявите. В графика може да има промени, без да се променя общият брой на концертите, уточняват от Информационния център на МО.

Първите събития бяха през февруари в Стара Загора, Перник и Кюстендил, през март кампанията мина през Благоевград, Хасково и Ловеч. Този месец следват Шумен, Варна и Ямбол, след което Карлово, Русе, Свищов, Разград, Кърджали, Смолян, Видин, Силистра и други градове в страната.

За Асеновград е определена датата 24 септември.

Организатори са трите вида въоръжени сили, служба „Военна полиция” и 68-а бригада „Специални сили”, според дислокацията на военните формирования в съответния град.

Предвидено е да се организират и информационни борси за набиране на професионални военнослужещи за нуждите на Българската армия. Хората в армията ще бъдат представени пред обществеността във фотоизложбата „Човекът зад униформата”. Ще се разпространяват печатни информационни материали и рекламни брошури с лгото на кампанията „Бъди войник”.

Отделните събития ще се синхронизират с отбелязването на значими дати като Деня на храбростта – 6 май, празниците на видовете Въоръжени сили и др.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини